|
AnadoluKangal
|
 |
« : 25 11 2006, 15:03:23 ÖS » |
|
Merhaba Halitctk; Köpeğe verilen ekmek et kesmesi diye birşey yapmaz. Dahası bu deyimi ilk kez duyuyorum. Farklı isimle bilinen bir hastalığa verilen bir isimdir belki ama sizin köpeğinizin menüsünde ekmek(karbonhidrat) olmalı. Karbonhidratın fazlası çok şişmanlatır. Bu da kemik gelişimi baskılar ve ayaklarda eğrilik ve kalça çıkığına neden olabilir. Karbonhidrat, protein ve minerallerin dengeli bir biçimde verilmesi gerekir. BEYAZIT EKİZ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
halilctk
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : 27 11 2006, 09:47:29 ÖÖ » |
|
teşekkürler sayın beyazıt ekiz.et kesmesi denilenden kastım ekmegin ayaklarda bozukluk egrilik yapması anlamındaydı.sizde cevaplamışşınız sagolun.ayrıca ekmek ne kadar verebilirim bunun mikatarı nedir .ben günde iki sefer sabah akşam olmak üzere 2.5 ekmek ve tavuksuyu veya kemik suyuyla akşam da2.5 ekmek toplam 5 ekmek yediriyorum.bu normalmidir yoksa azaltayımmı.teşekkürler iyi çalışmalar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fatihaladag
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #2 : 29 11 2006, 16:42:28 ÖS » |
|
Arkadaşlar forum yeni benim daha yeni 1 aylık bi yavru kangalım var ayrıca bir adet de husky köpeğim var ben bu yavru kangalıma nasıl bakacam ve burda duyduğuma göre 3 ay boyunca hiç dışarı çıkarmaycak diye bi muhabbet var bana bu konuda bana yardım edermisiniz birde kaç aya kadar nasıl besleyeceğim hakkında yardım ederseniz eğitm hakkında da bi sayfa açarsanız çok iyi olacak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kapo
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : 29 11 2006, 19:26:17 ÖS » |
|
ben köpegime kemigi kaynatırım suyunu ekmekle karıştırıp köpegime veririm hem köpegimin kemikleri gelişmiş olur hemde protegin ihtiyacı karşılanmış olur.aslında köpegi tek besine alıştırmayacaksın gerektiginde yemek artıklarınıda vereceksin KIRŞEHİRLİ KAPO verdigin bilgiler için çok teşekkür ederim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kapo
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : 29 11 2006, 19:34:46 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mali
|
 |
« Yanıtla #5 : 29 11 2006, 20:39:28 ÖS » |
|
Selam arkadaslar Öncelikle Halit beyin sorusundan başlayalım .Gerçi Besto abim saolsun cevaplamış bende bir kaç bilgi ekleyim. Sevgili Halit bey dediğiniz problem gıda ellerjisine bağlı olrak gelişen bir olgu olsa gerek.Ekmek nişasta yönünden ağır bir gıdadır.Köpeklerde bu polisakkarit yapıdaki maddeye karşı nadirde olsa fazla alınımından sonra bir takım deride ayakta gözde allerjik reaksiyonlar kendini göstere bilir.Ama bu demek değildirki sizin köpeğinizde böyle bir etki yapacak.Bence verilmesinde bir sakınca yok.Hatta evde yediğiniz ve artan yemekleride verebilrisiniz.En iyi besleme yöntemi bana göre princ unu ile yapılan süt yada su yada peynir altı suyu katılarak yapılan ve yal diye tabir edilen yemek çeşitidir.Öğün olarakta günde 2 öğün idealdir fazla yedirip hayvanı hipopotama çevirmektense az yedirip çita görünütüsünde olması ve vücüt kondisyonu üst seviyede olmasa daha iydir. Sağlıcakla kalın.....
|
|
|
|
|
|
İnsanlar iki ye ayrılır hayvan severler ve diğerleri.... Hayvan severler de iki ye ayrılır köpek severler ve diğerleri...... Köpek severlerde ikiye ayrılır KANGAL severler ve diğerleri........
|
|
|
|
Serdar KARTAL
|
 |
« Yanıtla #6 : 18 12 2006, 11:26:39 ÖÖ » |
|
arkadaşlar benim bir sorum olacak ben istanbul anadolu yakasında ikamet ediyorum kardeşimin esnaf komşusu kendisi için ayırdığı bir yavruyu takriben 10 ay önce bana verdi yani şimdi köpeğim 14 aylık köpeği veren kişi yavrusunu görmek istedi nasıl büyüdüğünü ve görüntüsünü merak etmiş götürdüm ilk tepkisi güzel kafa yapmış genişliği güzel ama neden bu kadar kısa kaldı dedi şaşırdım ve üzüldüm çünkü elimden geldiğince iyi baktığımı sanıyordum annesi bile benim köpeğimden uzun babası ise bir dev 85 cm cigadosu var benim köpeğim ise şu an 14 aylık koca kafalı geniş patili ama daha 73 cm cigadosu var sizden öğrenmek istediğim benim köpeğim 14 aylıktan sonra cigadosu değişirmi uzarmı ne yapmam gerekir yoksa artık yapabilecek bir şeyim yokmu bu arada faydası olur diye yazıyorum hiç zincir bağlamadım 300 m2 lik bir bahçede salınık geziyor sürekli hemen hemen her günde gezdiriyor ve koşmasını sağlıyorum yardımcı olursanız sevinirim en kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum resim köpeğimin 6 aylık resmi sizlere yardımcı olacağı düşüncesiyle ekledim yeni resimleri yok malesef saygılar 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 18 12 2006, 11:52:44 ÖÖ Gönderen: aliverovic »
|
|
|
|
|
|
halilctk
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #7 : 18 12 2006, 12:27:22 ÖS » |
|
serdar kardeşim öncelikle foruma hoşgeldin.kangal köpeklerin 2 yaşına kadar büyümesi devam eder .fakat artık bence istediğin bir şekilde büyümesi mümkün degil.14 aylıktan sonra boyda az da olsa büyüme devam eder.bundan sonraki büyüme genişlik anlamında olacaktır.yani köpegin hatları yavaş yavaş yerini bulacaktır.iyi günler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Serdar KARTAL
|
 |
« Yanıtla #8 : 18 12 2006, 13:07:00 ÖS » |
|
hoşbulduk cevabınız için teşekkür ederim peki resimdeki köpeğim hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
halilctk
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : 20 12 2006, 11:16:27 ÖÖ » |
|
serdar kardeşim köpegin gayet güzel.boy sorununu kafana takma.boylu olup olmadıgı o kadarda sorun degil her köpegin ayrı bir yapısı olabilir.sana ve köpegine uzun ömürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biberci
|
 |
« Yanıtla #10 : 28 12 2006, 20:42:42 ÖS » |
|
merhaba arkadaşlar 1,5 aylık iki yavrum var ilk defa kangal besliyorum. Yiyecek olarak arpa unu'nu kemik suyu veya tavuk suyu ile kaynatıp yal yapıyorum ve yavrular çok severek yiyorlar, Aslında yal yapmayı bilmiyorum suya unu karıştırdıktan sonra 15 dakika kadar karıştırarak kaynatıyorum, Bu doğru bir yöntem midir?
|
|
|
|
|
|
süleyman kuşdemir - tavşanlı
|
|
|
|
halilctk
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : 28 12 2006, 23:17:04 ÖS » |
|
sayın biberci kemik suyu veya tavuk suyu kaynadıktan sonra sogumaya bırak.tam sogumadan ılık şeklindeyken arpa ununu suyun içine at karıştır.eger mikser varsa onla karıştır bu hem daha kolay hemde tam karışmış olacaktır yal.çok katı olmamasına dikkat et bal kıvamında olunca yavrulara ver.hayırlı günler dilerim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biberci
|
 |
« Yanıtla #12 : 29 12 2006, 20:06:09 ÖS » |
|
sayın halil kardeşim verdiğin yal tarifi için teşekkür ederim.Bilgilerinden daha çok faydalanmak isterim, Arpa ile buğdayın besenme değeri açısından farkı çokmudur, sormamdaki maksat ,değirmenler arpayı tam un kıvamına getiremiyorlar, biraz diri kalıyor. Yavruların dışkılarında gözlediğim kadarıyla, sindirim sistemleri bunu tam olarak öğütemiyor. Halbuki un fabrikalarında "bongalit" adı ile ikinci sınıf *buğday unu* satılmakta ve aynı un kıvamında. Yal'ı bongalit ile hazırladığımız zaman kıvamının ve sindiriminin daha iyi olacağını düşünüyorum, fakat besin değerini bilemiyorum.Bu konudada bilgilerinden faydalanmak isterim.
|
|
|
|
|
|
süleyman kuşdemir - tavşanlı
|
|
|
|
Mali
|
 |
« Yanıtla #13 : 29 12 2006, 22:51:50 ÖS » |
|
Sevgili arkadaslar öncelikle icra edeceğimiz KURBAN BAYRAMINIZ mubarek olsun ve Yeni YILINIZDA kutlu olsun.Şuan bayram iznideyim ama izin bittiğinde sorulara cavapları ve hastalıklara kaldığımız yerden devam edeceğiz Sağlıcakla kalın.. Mehmet Ali KOÇER
|
|
|
|
|
|
İnsanlar iki ye ayrılır hayvan severler ve diğerleri.... Hayvan severler de iki ye ayrılır köpek severler ve diğerleri...... Köpek severlerde ikiye ayrılır KANGAL severler ve diğerleri........
|
|
|
|
halilctk
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #14 : 30 12 2006, 02:10:03 ÖÖ » |
|
sevgili biberci kardeşim ortalama olarak sana besin degerlerini yazayım. 100 gr bongalit unun yaklaşık besin degerleri enerji(kcal) 354 kcal protein(g) 10,5 g karbonhidrat 75,0 g yağ 1,3 g 100 gr kepek unun yaklaşık besin degerleri enerji(kcal) 346 kcal protein(g) 11 g karbonhidrat 73 g yag 1.1 g
arpa unun degerleri bunlardan yüksek. iyi günler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|