maddeye şöyle birşey de eklenebilir"Türk çoban köpeği kangal ırkının ırk vasıfları yüksek bireylerini üretmek,geliştirmek,ırkın korunması ve gelişmesini ,sertifikasyonunu sağlamak,damızlık köpek ve sperm temin etmek,secere ve soy takibi yapmak,doğan safkan yavruların pedigri işlemlerini yapmak,soykütüğü belli secereli yavruları "safkan" olarak işlemek,onay vermek, safkan üretim yapılan işletmeleri denetleyerek "kangal üretebilir" olur belgesi vermek,gerekirse damızlık kangal üreticileri birliği kurarak üretici birlikleri ve kooperatifleşmeye gitmek(damızlık süt birlikleri gibi)
üstün damızlık vasıftaki ebeveynleri bulmak,korumak,üretime kazandırarak ırkın vasıflarını yükseltecek ilmi çalışmalar yapmak..
Gökhan beye katılıyorum. Ayrıca takdir edersinizki bir çok ili tek merkezden yönetim kolay değildir. Bunun il sorumluları adı altında il il belirlenmesi ve merkez ile devamlı ilişkili halinde koordine edilebilir. Edilmelidirde. Ve il düzeyinde çalışmalar sonucu merkez yönetimi tarafından üstün vasıflara sahip oldukları belirlenenler üzerinde aktif çalışmalar yapılmalı. Her sene illerden belirli tarihte karnaval havasında izlemeye gelen kangalseverlere bu sevgisini tattırmak. Gelecek nesillere iyi bir kagalsever bırakmak. Bunu yazarkende bende bu önerimin yönetim anlayışı gerçekleşir ise kemdimce katkı koymayada hazır olduğumu da ifade edeyim.
Gökhan beyi de bu kişisel görüşüşüyle katkı koymasından dolayı kendi adıma teşekkür ediyorum.
Hepinizi seviyor, Torbalıdan sevgi ve saygılarımı sunuyorum.