Levent DURAN
Yeni Üye
Bilgi ve mutluluk paylaştıkça çoğalır. Paylaşalım.
|
 |
« Yanıtla #510 : 21 03 2010, 13:44:21 ÖS » |
|
Ben, zamanım olduğunda belgeleri indirip çevirisini yapacağım. Bu da umarım bir kaynak olur. Saygılar.
|
|
|
|
|
|
Bilgi ve mutluluk paylaştıkça çoğalır.
|
|
|
|
karadeniz.dağ.köpeği
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #511 : 21 03 2010, 15:35:53 ÖS » |
|
Mert senin farklılıklar dediğin göz çekikliği bel çöküntüsü olayları yeni bi ırk çıkarmaya yetmez.. sana en basitinden bi örnek vereyim.. benim köpeğim tangonun gözleri sarkık bi yapıda ama kardeşlerinde bu durum yok.. köpeğimin beli kilo nedeniyle çok kalındı.. şimdi ise yoğun gezi programından dolayı düzeldi.. acaba yeni bi ırk mı oluşturdum ben köpeğimi gezdirirken??? bunlar senin ayırt edici özelliklerindi o yüzden bunları kullandım..
önce ortaya sürdüğün köpeklerin nerden geldiğini öğren sonra kangalınkini öğrenirsin.. sana eminim çok kişi yol gösterecektir..
bak şimdi kardeşim ya siz anlamak istemiyonuz yada ben anlatamıyom bel çökük demedim ben mide biraz daha içe göçük dedim ve en büyük farklılıkta karadeniz dağ köpeğinin ağzı uzun ve burnu sivri diğer türk çoban köpeklerinin burnu hep küt kangalında ağzı uzun malaklının kısa kangalın ana rengi beyaza dönük açık sarı karadeniz dağ köpeğininde grimsi renk (kül rengi) ister inanın ister inanmayın kardeşim asırlardır yayla göçleri vardır doğu karadenizde bu köpekler kullanılmıştır soruya soruya cevap veriyonuz birinizde diyemediniz kangal şurdan geldi diye ben diyorum türkler bu yayla göçlerini orta asyadayken beri yapıyor yani benim kafamdan ırk uydurdum yok karadeniz gibi yaylaların olduğu bir çok hayvanın barındığı bir bölgede bir köpek ırkı olmaması saçmadır zaten alın size kafa yapıları burnu tek uzun olan karadeniz dağ
|
|
|
|
|
|
ERDEM
|
 |
« Yanıtla #512 : 21 03 2010, 18:52:33 ÖS » |
|
Asıl sen sorularla sorulara cevap verdin.. konu senin bahsettiğin köpeklerin nerden geldiğindeydi.. ama ilk sen kangal nereden geliyo diye sordun.. yorumunun altına koyduğun fotodaki kars köpeği bir zamanlar bizim kapımızda olan bambam adlı köpeğindir.. kars köpeğinin kendi içinde ki farklılıkları araştırmadan yeni ırk türetiyorsun.. ben senin kullandığın tabirlerle sana bişeyler yazdım..bilmsel araştırmalarla gel yeni bi ırk türet tescilini al tamam.. senin dediklerini anlamamaya devam edecek gibi görünüyorum çünkü aydınlatıcı bilgilerin dışındasın kardeşim.. yolun açık olsun.. elinde yeterli veri olmadan tartışıyorsun.. yersiz tartışmalarla burayı meşgul etmek istemiyorum..
|
|
|
|
|
|
akıllı insan düşündüğünü yapan değil, yaptığını düşünendir
|
|
|
|
ERDEM
|
 |
« Yanıtla #513 : 22 03 2010, 18:20:53 ÖS » |
|
Mert bundan bir kaç ay önce kendi köpeğine kars köpeği dediğini görmüştüm.. yeni yeni hatırladım.. o köpeğe ne oldu da kars köpeğiyken birden karadeniz dağ köpeği oldu?? bana göre senin yavru köpeğin güzel bi kars köpeği..
kars köpeklerinin arasında burnu küt olanlar da var sivri burun yapısına sahip olanlarda.. kangal konusunda tecrübem çok değil sadece 2003 senesinden bu yana kangal köpeğine vakit ayırmışlığım var ama kendi yöremin köpeğini iyi bilirim.. artvinle kars yanyana.. sence karstan ve erzurumdan artvine köpek gitmiş olabilir mi??? eğer gitmişlerse ayrı bi ırk olmuş mudur?? ortada genetik bi çalışma var mıdır?? eğer ayrı bi ırk olduysa bunda çevre faktörlerinin nasıl bir etkisi olmuş?? kars köpeğini gözlemlemeden bu kanılara nasıl vardın???
bunları lütfen burada cevaplama!!!!! bu soruları kendine sor lütfen..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karadeniz.dağ.köpeği
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #514 : 22 03 2010, 20:50:37 ÖS » |
|
Mert bundan bir kaç ay önce kendi köpeğine kars köpeği dediğini görmüştüm.. yeni yeni hatırladım.. o köpeğe ne oldu da kars köpeğiyken birden karadeniz dağ köpeği oldu?? bana göre senin yavru köpeğin güzel bi kars köpeği..
kars köpeklerinin arasında burnu küt olanlar da var sivri burun yapısına sahip olanlarda.. kangal konusunda tecrübem çok değil sadece 2003 senesinden bu yana kangal köpeğine vakit ayırmışlığım var ama kendi yöremin köpeğini iyi bilirim.. artvinle kars yanyana.. sence karstan ve erzurumdan artvine köpek gitmiş olabilir mi??? eğer gitmişlerse ayrı bi ırk olmuş mudur?? ortada genetik bi çalışma var mıdır?? eğer ayrı bi ırk olduysa bunda çevre faktörlerinin nasıl bir etkisi olmuş?? kars köpeğini gözlemlemeden bu kanılara nasıl vardın???
bunları lütfen burada cevaplama!!!!! bu soruları kendine sor lütfen..
kardeşim benim köpeğimi ilk aldımda bende kars çoban köpeği sanmıştım dr.orhan yılmaz benim köpeğimin asla kars köpeği olmadığını karadeniz dağ köpeği olduğunu söyledi karadeniz dağ köpeğini ben ad olarak bilmiyordum ozamana kadar ama bizim burada biliyordum böyle kıllı köpekler olduğunu yaklaşık 3,5 aydır arastırıyorum bu köpeği iyi bilenlere soruyorum köylere çıkıyorum bu köpekten olanlardan bilgi alıyorum aldım bilgilerden sonra bende bu kanıya vardım bi anda olmadı yani bizim samsunda kafkası olan abiler vardı onların köpeklerine baktım ve kendi köpeğime baktım ve ayriyetten köydeki köpeklere baktım gerçek bir kafkasın burnu küttür ama gördüm her karadeniz dağ köpeğinin burnu uzundu ben gecemi gündüzümü kattım bu işe ister inanın ister inanmayın orası size kalmış zaten banada KİF den msj geldi biz FCİ iye karadeniz dağ köpeği diye ırkımızın olduğunu söyledik lütfen dernek açın ve KİF ye kaydınızı yapın dediler bende şuan maddi olarak dernek açma durumum yok ama ilerde düşünüyorum dedim bide karstaki köpeklerin çoğu kırılmış nerdeyse ordakiler diyor resimlerdende belli zaten kardeşim bir birini tutmuyor ama karadeniz dağ köpeği yaylalarda kullanıldığı için çok kırılmamış kars çoban köpeğinin bir ana rengi yok yani ama karadeniz dağ köpeğinin ana rengi grimsi (kül rengi ) dir ben safkan bir kafkasın burnun sivri olduğunu hiç görmedim ve ayriyetten karadeniz dağ köpeği ırkı vardır diyen ilk adamda ben değilim şole bir araştır bak sana bu köpekten bahsedenler çıkar benim amacım bu ırkın neslinin tükenmemesi ve türkiyenin her yerinin bu köpeği bilmesi kardeşim uzatmaya gerek yok ilerde herşey belli olur iyi akşamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ERDEM
|
 |
« Yanıtla #515 : 22 03 2010, 23:23:29 ÖS » |
|
Mert sana tek söyleyeceğim kars ığdır ağrı ardahan bölgesine git.. koyunculuk yapanlara yada köpek meraklılarına danış.. bu arada senin köpeğin battal kars köpeğidir senin iddia ettiğin köpek değil.. bu tartışmayı kendi adıma burada noktalıyorum.. bildiğin yolda sana başarılar..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali AYDOĞMUŞ
|
 |
« Yanıtla #516 : 23 03 2010, 04:18:32 ÖÖ » |
|
Karadeniz dağ köpeği araştırmacısı dostum. sana araştırmalarında başarılar diliyorum. Fikir sahibi olmadan önce biraz bilgi sahibi olursan bazı konularda çevrendekilerle daha kolay anlaşırsın diyorum. selamlarımı sunuyorum.
Besto Hocam;
Bu sefer sert kayaya çarptınız. Size ben bile yardım edemem. İşin içinden nasıl çıkacaksınız merak ediyorum doğrusu:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karadeniz.dağ.köpeği
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #517 : 23 03 2010, 08:32:39 ÖÖ » |
|
merhaba ali abi ve erdem ali abi bu forumdaki kişiler ister inansın ister inanmasın ama ben 3,5 aydır bu köpek ırkı için gecemi gündüzüme katıyorum ve bu araştırmalarım devam edecek ben yalanda konuşmuyorum bu ırkı kafamdan bende çıkarmadım bi araştırırsa herkes bu köpeğin olduğundan bahsedenleri bulur şole tip olarak baktığımızda kangalla boz da birbirine benziyor karadenizle kars kafkas saharplaninaçta birbirine benziyor ama bunlara tek bir ırk demek bence yalnış kars köpeklerinin hali ortada çoğu kırmalaşmış malesef biri birine benzemiyor isterseniz resimlerinide koyarım karadeniz dağ köpeği az olmasına rağmen saflığını kormuş ana rengi olan grimsi (kül rengi) renkte çok var allahım bana ilerde ogünleri gösterirde bende bu köpekleri maddi bakımdan daha iyi tanıtırım ve beslerim saygılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ERDEM
|
 |
« Yanıtla #518 : 23 03 2010, 09:34:42 ÖÖ » |
|
Mert çabanı takdir ediyorum ama baktığın pencere yanlış.. neyse başarılar sana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karadeniz.dağ.köpeği
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #519 : 23 03 2010, 09:50:27 ÖÖ » |
|
Mert çabanı takdir ediyorum ama baktığın pencere yanlış.. neyse başarılar sana
ERDEM TEŞEKKÜR EDERİM BEN ÇALIŞMALARIMA DEVAM EDECEĞİM İLERİSİ HERŞEYİ GÖSTERECEK SAYGILAR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali AYDOĞMUŞ
|
 |
« Yanıtla #520 : 23 03 2010, 14:36:44 ÖS » |
|
Mert; Çalışmaların çok güzel. sen forumdaki yaşlılara bakma. onlar senin 3.5 ayda başardığını 35 senedir başaramadıkları için seni çekemiyorlar. 35 senedir uğraşırlar ama hala araştırmacı olamadılar.  Sen kimseyi dinleme. araştırmacı kişiliğinden ödün verme.. Araştırmacılığın sonuna ulaşıp yarıştırmacı olduğun zaman bana haber ver. Yarıştıalım. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karadeniz.dağ.köpeği
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #521 : 23 03 2010, 15:23:13 ÖS » |
|
Mert; Çalışmaların çok güzel. sen forumdaki yaşlılara bakma. onlar senin 3.5 ayda başardığını 35 senedir başaramadıkları için seni çekemiyorlar. 35 senedir uğraşırlar ama hala araştırmacı olamadılar.  Sen kimseyi dinleme. araştırmacı kişiliğinden ödün verme.. Araştırmacılığın sonuna ulaşıp yarıştırmacı olduğun zaman bana haber ver. Yarıştıalım.  TEŞEKKÜR EDERİM ALİ ABİ ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM YARIŞTIRALIM DERKEN ABİ 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
besto
|
 |
« Yanıtla #522 : 23 03 2010, 16:50:09 ÖS » |
|
Mert; Çalışmaların çok güzel. sen forumdaki yaşlılara bakma. onlar senin 3.5 ayda başardığını 35 senedir başaramadıkları için seni çekemiyorlar. 35 senedir uğraşırlar ama hala araştırmacı olamadılar.  Sen kimseyi dinleme. araştırmacı kişiliğinden ödün verme.. Araştırmacılığın sonuna ulaşıp yarıştırmacı olduğun zaman bana haber ver. Yarıştıalım.  TEŞEKKÜR EDERİM ALİ ABİ ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM YARIŞTIRALIM DERKEN ABİ Gülümseme Ali Hocam ; bana diyordun sen kendini kurtar önce kurtarabilirsen  Hadi bakalım. Hocam IQ farkı olsa gerek diye zannediyorum. Ben 10 yıldır kangal için ülkeyi karış karış köy kçy gezerim "araştırmacıyım" diyemiyorum. Yoksa cahil cesaretimi demeli kestiremedim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karadeniz.dağ.köpeği
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #523 : 23 03 2010, 16:52:28 ÖS » |
|
Mert; Çalışmaların çok güzel. sen forumdaki yaşlılara bakma. onlar senin 3.5 ayda başardığını 35 senedir başaramadıkları için seni çekemiyorlar. 35 senedir uğraşırlar ama hala araştırmacı olamadılar.  Sen kimseyi dinleme. araştırmacı kişiliğinden ödün verme.. Araştırmacılığın sonuna ulaşıp yarıştırmacı olduğun zaman bana haber ver. Yarıştıalım.  TEŞEKKÜR EDERİM ALİ ABİ ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM YARIŞTIRALIM DERKEN ABİ Gülümseme Ali Hocam ; bana diyordun sen kendini kurtar önce kurtarabilirsen  Hadi bakalım. Hocam IQ farkı olsa gerek diye zannediyorum. Ben 10 yıldır kangal için ülkeyi karış karış köy kçy gezerim "araştırmacıyım" diyemiyorum. Yoksa cahil cesaretimi demeli kestiremedim. abicim benim sana bişe dediğim yokki niye üstüne alnıyorsunki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karadeniz.dağ.köpeği
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #524 : 23 03 2010, 16:59:40 ÖS » |
|
1- ben bu forumdaki kimsye köpekten anlamıyor demedim 2- 3,5 araştırıyorum ve araştırmaya devam edeceğim 3 - benbi bu forumda gördüm diğer çoban köpeklerinden bahsedilince sevilmiyosun nie acaba ? 4 - kendinizi herşeyi biliyor zannetmeyin herşey ilerde belli olur 5 - ben bu türk çoban köpekleriyle ilgili 3 yıldır uğraşıyorum uğraşmayada devam edeceğim 6- köpekleri bilmeden önce insan olucan 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|