* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
05 09 2010, 10:17:35 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
24190 Mesaj 18 Konu Gönderen: 1200 Üye
Son üye: hakan-bozo
Ara:     Gelişmiş Arama
İnterneti daha hızlı dolaşmak ve aradığınıza hemen ulaşmak için FireFox kullanın
+  Kangal Forum
|-+  ACTIVE KENNEL Eğitim & Rehabilitasyon Merkezi Sorularınızı Yanıtlıyor
| |-+  Eğitim Sorularınız (Moderatör: activekennel)
| | |-+  Eğitim Sorularınız
« önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Eğitim Sorularınız  (Okunma Sayısı 67212 defa)
Levent DURAN
Yeni Üye
*

Bilgi ve mutluluk paylaştıkça çoğalır. Paylaşalım.

« Yanıtla #450 : 21 06 2010, 15:54:32 ÖS »

Hocam selamlar, Arap şu an 8. ayında ve her nedense acaip mülayim bir köpek oldu çıktı. Hiç havlamıyor ya da umursamıyor. Tabii ki çok saldırgan olmasını istemiyorum ancak evi de ben yokken muhafaza edebilecek bir saldırganlık seviyesine gelmesini bekliyorum. Acaba yaşı itibarıyle biraz aceleci mi davranıyorum. Teşekkürler, saygılarımla.

Bilgi ve mutluluk paylaştıkça çoğalır.
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #451 : 21 06 2010, 16:27:06 ÖS »

Merhaba
bu yaşta koruma yapmaması sonderece normal.Köpeğiniz bir yaşından sonra bu konuda olgunlaşıp görev yapabilir olacaktır.Endişelenmeyin ve sabredin.selamlar

Hocam selamlar, Arap şu an 8. ayında ve her nedense acaip mülayim bir köpek oldu çıktı. Hiç havlamıyor ya da umursamıyor. Tabii ki çok saldırgan olmasını istemiyorum ancak evi de ben yokken muhafaza edebilecek bir saldırganlık seviyesine gelmesini bekliyorum. Acaba yaşı itibarıyle biraz aceleci mi davranıyorum. Teşekkürler, saygılarımla.
bysmh
Yeni Üye
*

« Yanıtla #452 : 21 06 2010, 23:13:13 ÖS »

Ya Hocam köpeğim 2 aylık ve çok sinirli agresif bir köpek oldu çıktı ya  tamam bu yaşta herşeyle oynayıp dişleri kaşındığı için  ısırmaya çalışması normal ama sokakta bazen çöplere gidiyor kızıyorum bağırıyorum bazen kıçına ağzına falan vuruyorum yapmasına kızdığım şeylerde ama hırlayarak havlarayak karşılık veriyo ısırmaya çalışıyo bazen dışarı çıkarttığımda bile dudaklarını buruşturarak hırlayıp paçalarımı ısırıyo anlamadım gitti . köpeğimi dükkanımın arka tarafında tutuyorum durduğu yer çok ufak değil yer yaptım ona orda genellikle dışarı çıkartmadığım zamanlar ışığını kapalı tutuyorum acaba bu yüzden olabilirmi anlamadım ki çok sinirli ve agresif  bir köpek oldu ben bağırıp kızınca çok şiddetli kızmadığım sürece karşılığında  hırlayıp havlıyo sinirli bir şekilde anca çok sert olursam bi köşeye siniyo ama ben öyle sert olmayıda hiç istemiyorum ne yapmalıyım acaba ?
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #453 : 22 06 2010, 12:44:06 ÖS »

Olasılıkla dominat bir köpek sahibisiniz.Köpeğe onun dominat değil sizin dominant olduğunuzu anlatmanız lazım.Bunun için yemek ve oyun zamanlarını mutlaka siz belirleyin ve oturtarak verin.Önünden ve ağzından mamasını alabilin.Otur komutunu öğretin ve kapı geçişlerinde oturtun.Kayış takmadan dışarı çıkarmayın.karanlıkta tutmayın ve asla dövmeyin.Hırçınlaşmaya neden olabilecek çekiştirmece oyunları oynamayın.Eğer bu sorunu çözemezseniz mutlaka profesyonel bir yardım alın.
selamlar

quote author=bysmh link=topic=15.msg25444#msg25444 date=1277151193]
Ya Hocam köpeğim 2 aylık ve çok sinirli agresif bir köpek oldu çıktı ya  tamam bu yaşta herşeyle oynayıp dişleri kaşındığı için  ısırmaya çalışması normal ama sokakta bazen çöplere gidiyor kızıyorum bağırıyorum bazen kıçına ağzına falan vuruyorum yapmasına kızdığım şeylerde ama hırlayarak havlarayak karşılık veriyo ısırmaya çalışıyo bazen dışarı çıkarttığımda bile dudaklarını buruşturarak hırlayıp paçalarımı ısırıyo anlamadım gitti . köpeğimi dükkanımın arka tarafında tutuyorum durduğu yer çok ufak değil yer yaptım ona orda genellikle dışarı çıkartmadığım zamanlar ışığını kapalı tutuyorum acaba bu yüzden olabilirmi anlamadım ki çok sinirli ve agresif  bir köpek oldu ben bağırıp kızınca çok şiddetli kızmadığım sürece karşılığında  hırlayıp havlıyo sinirli bir şekilde anca çok sert olursam bi köşeye siniyo ama ben öyle sert olmayıda hiç istemiyorum ne yapmalıyım acaba ?
[/quote]
MCHT
Mücahit
En Aktif Üye Grubu

mucahit_aydogdu@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #454 : 25 07 2010, 20:09:15 ÖS »

Hocam merhabalar, benim acil yardımınıza ihtiyacım var.
2 aylık yavru kangalım var adı Efe. Daha önceki köpeklerimde olduğu gibi bunda da çobanlık problemimiz var...
Koyunlarımız var ve ben efenin tam bi çoban köpeği olmasını hergün koyun gütmeye gitmesini hayvanların yanında durmasını  bizi değil koyunları takip etmesini istiyorum.
Ama o tam tersine koyuna gitmiyor.Ekmekle falan çağırıp zar zor götürüyorum.Yakın yerde olunca hemen eve kaçıyor.Uzakta olunca koyunları değil hep beni takip ediyor. Koyunlardan korktuğu için pek yaklaşmıyor.
Kısacası ben ne istersem tam tersini yapıyor Üzgün

Hatırlarsınız belki, Daha önce Karabas ve Çomarı böyle eğitmek için denemediğim yol kalmadı ama başaramadım.
Yardım edin bu sefer başarmak istiyorum artk..

RoCKSTaR_
MCHT
Mücahit
En Aktif Üye Grubu

E-Posta
« Yanıtla #455 : 25 07 2010, 20:09:57 ÖS »

2 aylık yavru kangalım var adı Efe. Daha önceki köpeklerimde olduğu gibi bunda da çobanlık problemimiz var...
Koyunlarımız var ve ben efenin tam bi çoban köpeği olmasını hergün koyun gütmeye gitmesini hayvanların yanında durmasını  bizi değil koyunları takip etmesini istiyorum.
Ama o tam tersine koyuna gitmiyor.Ekmekle falan çağırıp zar zor götürüyorum.Yakın yerde olunca hemen eve kaçıyor.Uzakta olunca koyunları değil hep beni takip ediyor. Koyunlardan korktuğu için pek yaklaşmıyor.

Hatırlarsınız belki, Daha önce Karabas ve Çomarı böyle eğitmek için denemediğim yol kalmadı ama başaramadım.

RoCKSTaR_
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #456 : 26 07 2010, 14:33:06 ÖS »

Merhaba
Köpeğinizi deneyimli köpeklerle götürün ve biraz mesafe koyun.Sonuçta bu durum bir içigüdüsel olay.Ancak o henüz 2 aylık biraz sabırlı olun.
Selamlar

MCHT
Mücahit
En Aktif Üye Grubu

E-Posta
« Yanıtla #457 : 27 07 2010, 01:18:17 ÖÖ »

Koyuna gitmediği zamanlarda, istemese bile sürekli ağılda bağlı tutmayı düşünüyorum.
Yemeğini sürekli koyunlarin yanında vereceğim. Dağdan kaçtığı zaman da cezaları demeyeceğim.
Sizce böylesi nasıl olur?

RoCKSTaR_
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #458 : 27 07 2010, 11:33:46 ÖÖ »

ağılda tutabilirsin,yemek olayı da iyi ama ceza işi biraz sıkıntılı olur.Ona hep doğruları yaptırarak ödüllendirirsen başarı artar.

Koyuna gitmediği zamanlarda, istemese bile sürekli ağılda bağlı tutmayı düşünüyorum.
Yemeğini sürekli koyunlarin yanında vereceğim. Dağdan kaçtığı zaman da cezaları demeyeceğim.
Sizce böylesi nasıl olur?
ali kahveci
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #459 : 30 08 2010, 18:22:28 ÖS »

Merhaba!
Benim 7 Aylık bir erkek kangalım var. ve onu 2.5 aylık iken aldık. ama şuana kadar ona bir çok komut öğretmeye çalışmama rağmen.(gerçekten uğraştım) tekbir komut bile öğretemedim. hırçın bir köpek değil. sizce neden olabilir.

Ayrıca konulara baktım ama tam bir bilgi elde edemedim.
Paşa'yı yani kangal ımı nasıl beslemeliyim. bu konuda yardım almam mümkünmü ?
ayrıca yanında 1 dişi kangal ve 2 dişi-erkek küçük köpek var. ve 14 dönümlük arsadalar. ve bahçemize en az 20 kişi giriyor. çünkü orası dayımların ve bizim ortak bahçe. sizce krokak- çekingen köpek olurmu?

Şimdiden Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 02 09 2010, 18:30:14 ÖS Gönderen: ali kahveci » Logged
Sayfa: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.091 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu