iyi günler activekennel yada Sayın Dr. Gürbüz ERTÜRK
Benim 4.5 aylık çok güzel kırma bir dişi kangalım var. ismi Duman. kendisi 1.5 aylıkken bana geldi. kırma desemde çok iyi bir kırma gibi çünkü çok benziyor ve gerçkten uzun boylu.
ama bir problemimiz var. kendisi çok korkak. benim buna acil bir çözüm bulmam gerekiyor. benim bir yanlışm varsa düzelteyim. yoksa da bir çözüm bulayım. büyüdüğündede böyle kalacak diye çok üzülüyorm.
öncelikle yaşadıklarımızı anlatayım.
aşıları bittikten sonra sahilde dolaşmaya çıkardım. köpeklerle arası gayet iyi. ilk başta ya sevmiyor sevdirmiyor. yada karşı tarftan oluyor bu durum ama sonra düzliyor atlıyor zıplıyor özellkle arkadaşlarımn köpekleriyle çok da sert biçimde kavga eder gibi oynuyor.
ama insanlardan çok korkuyor.. onu sevmeye çalışan herkesten çok ürküyor. genelde korkuyor ama çok nadirde olsa sevdiriyor. ancak bir kişi ısrarla-örnek yeni gösterdiğim arkadaşlarım- sevmeye çalışırsa o şekilde ona alışıp kendini sevdiriyor.
genelde her aşırı sesten korkyor. örnek havaifişeklerden, patladığı anda korkudan sapıtıyor. motorsikletlerden de aynı şekilde. ama arabalara alıştı çok korkmuyor.
bukadar korkak dememe rağmen bazı davranışlarıda beni çok şaşırtıyor. acaba sorun korkaklık değil mi diyorum
bu olaylarda şöyle
bir arkadşla güreşirken kavga ediyoruz sandı. ama arkadşı da sevdiği için ona saldırmadı. onu yumuşak bir şekilde elnden ısrdı-araya girdi-
işyerine götürdüğümde sokak köpeklerinden bitanesi yemeğini almaya gelirken ona doğru havlayarak korkuttu ve uzaklaştırdı.
sokakta geçen çingenelere havladı. at arabalı olana kaçırtana kadar havladı.
yabancı bazen tipini beğenmediği insanlara havladı.
hani korkak olsa bunları da yapamaz gibi geliyor bana. ama en doğrusunu tabiki siz bilirsiniz beni aydınlatırsanız sevinirim.
bir sorunum daha var;
resmen evcil bir köpek oldu. dışarı tuvalete çıkaryıorum. ihtiyacını gördükten sonra hemen eve koşyor. ve 1 km öteden eve bıraktımmı benimde gelidğimi kontrol ederek eve gidiyor. bu kadar evcil olmasını da tabiki garip buluyorum. genelde gezdirilmeyi mecbur buluyor hani pek seviyor gibi değil.

bu korkaklıkla ilgili benim bir yanlışım var mı diyorum. beni acaip seviyor. bende onu. hergün ilgilenioyurm kardeşim gibi seviyorum. geçen bir dştüm hemen koştu yanıma suratımı yokladı noldu diye yaladı bana bişi olcak diye korktu kalkıp sevdim bende tabiki..
ama yanlış bişi yapınca -örnek eve işemesi- şu şekilde cezalandıyırom. ensesinden tutup o bölgeye doğru burnunu uzatıp sallıyorum. çok nadir hafif de olsa kalçasına vuruyrum. ve tabiki bağırıyorum. bunu yapamzsam çok profesyonel eğitelbmem lazım dolayısyla bunu engellemek çok zor bişi. ha tabi busırada o da ben kzdığım için ağlıyor. öyle yaptıktan sonra bırakıp bağlıyorum. bir nevi 15 dakka enaz küsüyorum. gen 15 saat sürdü..