* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
05 09 2010, 09:39:09 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
24190 Mesaj 18 Konu Gönderen: 1200 Üye
Son üye: hakan-bozo
Ara:     Gelişmiş Arama
İnterneti daha hızlı dolaşmak ve aradığınıza hemen ulaşmak için FireFox kullanın
+  Kangal Forum
|-+  ACTIVE KENNEL Eğitim & Rehabilitasyon Merkezi Sorularınızı Yanıtlıyor
| |-+  Eğitim Sorularınız (Moderatör: activekennel)
| | |-+  Eğitim Sorularınız
« önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Eğitim Sorularınız  (Okunma Sayısı 67210 defa)
oxigene10
İlhan Taşkın
En Aktif Üye Grubu

PAŞA

E-Posta
« Yanıtla #390 : 16 05 2009, 12:35:19 ÖS »

Merhaba Benim saf Kangalım var altı aylık  21.11.2008 doğumlu kışı  evde  gecirdi şu an bahceye yer yaptık  evini ama o asla orayı kabul etmiyor sabahlara kadar ağlıyor dışarıya alınca  bunu bir cözüm bulabilirmiyim birde  dışarıda  kalınca  coluk cocuk  kim olursa havluyor  yani korkutuyor  bazen saldırı gibi de oluyor bu yüzden ta Polislik de olduk ilginizi bekliyorum?

Sevgili Serdi,
İlk aşamada eve ve evdekilere alışıyor yavrular.yerini sahipleniyor.bende 4 aylığa kadar evimin balkonunda yatırdım.şuan 7 ayı bitti.zaten istesenizde artık evde tutma şansınız kalmayacak.hem büyümesi açısından hemde akşamları gezinmesi açısından.ilk dışarıda bıraktığım zaman 1 hafta havlaması ve alışması çok zor oldu.yeri ve duvarları tırmaladı dışarıda kaldığı ilk günler.fakat onun iyiliği açısından ve tabiki aile bireylerininde iyiliği açısından ev içinde yaşayacak bir köpek türü beslemediğinizi önce kendiniz kabulleneceksiniz ve daha sonrada ona kabul ettireceksiniz.zamanla yeni yerine alışacaktır.biraz sabır gerekli.oyun çağında olan bir yavru henüz.ben dışarıda açık alanda zincir vurmadan serbest bir alan yarattığım halde her akşam merasimle ayrılıyorum yanından.oynasanız sabaha kadar oynar sizinle.
   Bu aşamada akşamları güneş battıktan sonra 1 saat kadar alıp gezdirmenizi ve yeni yerine bırakmanızı ve kendi kokunuz olan bir tişört yada kazağınızı yattığı yere bırakmanızı söyleyebilirim.Ayrıca akşamları(Tabiki her akşam değil) pişmiş bir büyük baş kokalını yanınada bırakırsanız onunla oyalanırken enerjisini atacak ve sizide o esnada unutacaktır:) aklıma gelenler şimdilik bu kadar.sabır ve sevginizi eksik etmeyin.sizin yanınızda olduğunu hissetsin,alışacaktır.(Bu arada bu bölüme üyelerin yorum bırakma inisiyatifi varmıydı unutmuşum.Şayet yok ise hocalarımın affına sığınıyorum.ve yorumun silinmesini rica ediyorum)Sevgi ve saygılar
ilhan Taşkın
« Son Düzenleme: 16 05 2009, 12:47:22 ÖS Gönderen: oxigene10 » Logged
soccer3
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #391 : 02 07 2009, 16:35:21 ÖS »

iyi günler activekennel yada Sayın Dr. Gürbüz ERTÜRK

Benim 4.5 aylık çok güzel kırma bir dişi kangalım var. ismi Duman. kendisi 1.5 aylıkken bana geldi. kırma desemde çok iyi bir kırma gibi çünkü çok benziyor ve gerçkten uzun boylu.
ama bir problemimiz var. kendisi çok korkak. benim buna acil bir çözüm bulmam gerekiyor. benim bir yanlışm varsa düzelteyim. yoksa da bir çözüm bulayım. büyüdüğündede böyle kalacak diye çok üzülüyorm.
öncelikle yaşadıklarımızı anlatayım.

aşıları bittikten sonra sahilde dolaşmaya çıkardım. köpeklerle arası gayet iyi. ilk başta ya sevmiyor sevdirmiyor. yada karşı tarftan oluyor bu durum ama sonra düzliyor atlıyor zıplıyor özellkle arkadaşlarımn köpekleriyle çok da sert biçimde kavga eder gibi oynuyor.

ama insanlardan çok korkuyor.. onu sevmeye çalışan herkesten çok ürküyor. genelde korkuyor ama çok nadirde olsa sevdiriyor. ancak bir kişi ısrarla-örnek yeni gösterdiğim arkadaşlarım- sevmeye çalışırsa o şekilde ona alışıp kendini sevdiriyor.
genelde her aşırı sesten korkyor.  örnek havaifişeklerden, patladığı anda korkudan sapıtıyor. motorsikletlerden de aynı şekilde. ama arabalara alıştı çok korkmuyor.

bukadar korkak dememe rağmen bazı davranışlarıda beni çok şaşırtıyor. acaba sorun korkaklık değil mi diyorum
 bu olaylarda şöyle

bir arkadşla güreşirken kavga ediyoruz sandı. ama arkadşı da sevdiği için ona saldırmadı. onu yumuşak bir şekilde elnden ısrdı-araya girdi-
işyerine götürdüğümde sokak köpeklerinden bitanesi yemeğini almaya gelirken ona doğru havlayarak korkuttu ve uzaklaştırdı.
sokakta geçen çingenelere havladı. at arabalı olana kaçırtana kadar havladı.
yabancı bazen tipini beğenmediği insanlara havladı.

hani korkak olsa bunları da yapamaz gibi geliyor bana. ama en doğrusunu tabiki siz bilirsiniz beni aydınlatırsanız sevinirim.

bir sorunum daha var;
resmen evcil bir köpek oldu. dışarı tuvalete çıkaryıorum. ihtiyacını gördükten sonra hemen eve koşyor. ve 1 km öteden eve bıraktımmı benimde gelidğimi kontrol ederek eve gidiyor. bu kadar evcil olmasını da tabiki garip buluyorum. genelde gezdirilmeyi mecbur buluyor hani pek seviyor gibi değil.Gülümseme

bu korkaklıkla ilgili benim bir yanlışım var mı diyorum. beni acaip seviyor. bende onu.  hergün ilgilenioyurm kardeşim gibi seviyorum. geçen bir dştüm hemen koştu yanıma suratımı yokladı noldu diye yaladı bana bişi olcak diye korktu kalkıp sevdim bende tabiki..
ama yanlış bişi yapınca -örnek eve işemesi- şu şekilde cezalandıyırom. ensesinden tutup o bölgeye doğru burnunu uzatıp sallıyorum. çok nadir hafif de olsa kalçasına vuruyrum. ve tabiki bağırıyorum. bunu yapamzsam çok profesyonel eğitelbmem lazım dolayısyla bunu engellemek çok zor bişi. ha tabi busırada o da ben kzdığım için ağlıyor. öyle yaptıktan sonra bırakıp bağlıyorum. bir nevi 15 dakka enaz küsüyorum. gen 15 saat sürdü..Gülümseme
volborg
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #392 : 14 07 2009, 10:09:38 ÖÖ »

Merhabalar benim 6 aylık kangal köpeğim var bazı yabancılara havlıyor bazılarına ise havlamıyor ve yabancı biri üsüne gidince kaçıyor nasıl bir eğitim uygulamam gerekiyor bu konuda beni aydınlaırsanız sevinirim ayrıca benim köpeğimin boyu küçük ve zayıf kaldı ne yapmamı önerirsiniz şimdiden teşekkürler..
narkoz
Yeni Üye
*

« Yanıtla #393 : 18 07 2009, 12:33:19 ÖS »

Herkeze Merhaba---___
:-:Benim 1 AyLık KangaLım var Ve Eğitim KOnusunda Bilgiliyim Bir kaç Araştırma Sonucu.Fakat örn:Dur ,gel,otur,hayır.dikkat,gibi Komutları kaç aylıktan iti baren öğretmeye başlamalıyım onda KArarsızım.Dr.Gürbüz Bey yardım Olursanız Çok Sevinirim Şimdiden teşekkürler..
dh7194
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #394 : 21 07 2009, 00:26:58 ÖÖ »

merhaba şimdiden vereceginiz cevaplar için teşekkur ederim....
benim 1 kırma kangal 1 de saf kangal olmak üzere 2 erekek  köpegim var fakat sorun kızgınlık dönemı ve ikiside birbirinin üzerine çıkıyor ne yapmalıyım ...teşekkurler ...
TurKangaL
MehmetcaN KAYA 02.10.1994 Konya
Aktif Üye

E-Posta
« Yanıtla #395 : 25 07 2009, 14:58:34 ÖS »

MERHABA activekennel sorumu yanıtlarsan sevinirim merakımdan soruyorum 1.bazen görüyorum hata yapınca sahibi köpeğinin başına cok sert olmayacak şekilde vuruyor bu vuruş köpeğin aynı hatayı tekrar yapmamasını sağlar mı yoksa bu yanlışmı? 2.köpeğe karşı arkadaş,kardeş gibi mi davranmalıyız yoksa ona üstünlüğümüzü kanıtlamalımıyız?lütfen cevap verin

Bozkırın bekçisi KANGAL..!
Doğukaradeniz
Yeni Üye
*

« Yanıtla #396 : 07 08 2009, 14:26:54 ÖS »

İlk defa kangal besliyorum. 1,5 aylık 2 taneler. Şimdilik evin balkonundalar.

Sorum şu;

Balkonun köşesine kum dökmeme rağmen bunlar balkonun her tarafına pisliyorlar. Tuvalet eğitimine kaç aylıkken başlamalıyım?

Teşekkürler.

EREN KISA
eren_kısa
Üye
**

nba_kisa@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #397 : 21 08 2009, 19:32:48 ÖS »

arkadaşlar tuvalet eyitiminde heryere tuvaletlerini yapabilirler yaptıkları pisliği alın kımun üzerine koyun bir süre sonra o kendiliğinden alışır. bunun yanı sıra imkanınız varsa sabah akşam dışarı çıkarın.
MCHT
Mücahit
En Aktif Üye Grubu

mucahit_aydogdu@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #398 : 23 08 2009, 21:03:25 ÖS »

Abilerimin hepsine tekrar çok teşekkür ediyorum, ben yaklaşık 3 yıldır bu forumdayım ve çok şey öğrendim burda.Bu forumu görmesem köpeklerim bu kadar iyi olmazdı.Mesela bi örnek,burda abilerimden köpek eğitimi hakkında çok şey öğrendim, Allah razı olsun Gülümseme

her köpek evini yada sürüsünü kıskanır,yabancıya saldırır ama bazen eve gelen bi akraba-tanıdık falan olur.Köpeğin saldirmaması gerekebilir bu durumda sahibinin sözünü dinlemeli ama nerdee..
Buralarda köpeğini öyle eğiten,dur dediğinde sözle durdurabilen yok. Ve bu benim hiç hoşuma gitmiyor.

Köpeğim olduğunda kendim çok güzel eğiticem dedim,ve forumda öğrendiklerimle amacıma ulaştım  Göz kırpan

şimdi köpeklerim eve gelen birine saldırdığında sadece "sus oğlum bırak geçsin yapma" demem yeterli  Kahkaha

RoCKSTaR_
volborg
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #399 : 01 09 2009, 11:58:03 ÖÖ »

acaba birisi benim soruma cvp verebilir mi köpeğim 8 aylık ve bazı yabancılara yalaklaşıyor zincirinden saldığım zaman ve kendine güveni yok ne yapmam lazım lütfen biri cvp versin.??
EREN KISA
eren_kısa
Üye
**

nba_kisa@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #400 : 06 09 2009, 22:53:02 ÖS »

volborg şimdi köpeğin büyümüş bu saattten sonra saldırgan olması biraz zor belki özel eğitim alırsa olabilir .yada yanına sert bi köpek getirirsen ondan cesaret alabilir.
oxigene10
İlhan Taşkın
En Aktif Üye Grubu

PAŞA

E-Posta
« Yanıtla #401 : 07 09 2009, 20:53:15 ÖS »

acaba birisi benim soruma cvp verebilir mi köpeğim 8 aylık ve bazı yabancılara yalaklaşıyor zincirinden saldığım zaman ve kendine güveni yok ne yapmam lazım lütfen biri cvp versin.??
selamlar,
köpeğiniz kangalmı acaba?genelde 8aylık köpek çok saldırgan olmuyor.zaten saldırganlık farklı bir konu.şayet köpeğiniz belli bir alanda yaşıyor ise zamanla orayı sahiplenip yabancılara karşı muhafaza içgüdüsü kendisinde mevcuttur ve 10 aylık gibi iken bunu farkedebileceksiniz.henüz daha küçük olduğunu düşünüyorum.benim fikrim bu.ayrıca saldırgan yeiştirmediğim halde benim köpeğim 10 aylığa ulaştığında muhafaza içgüsünü farkettim ve şuan gürleyerek yabancı kimselere tepki veriyor.ben yanında dahi olsam tepki veriyor taki tamam sus diyene kadar.saygılar
volborg
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #402 : 28 09 2009, 15:57:48 ÖS »

selamlar,
köpeğiniz kangalmı acaba?genelde 8aylık köpek çok saldırgan olmuyor.zaten saldırganlık farklı bir konu.şayet köpeğiniz belli bir alanda yaşıyor ise zamanla orayı sahiplenip yabancılara karşı muhafaza içgüdüsü kendisinde mevcuttur ve 10 aylık gibi iken bunu farkedebileceksiniz.henüz daha küçük olduğunu düşünüyorum.benim fikrim bu.ayrıca saldırgan yeiştirmediğim halde benim köpeğim 10 aylığa ulaştığında muhafaza içgüsünü farkettim ve şuan gürleyerek yabancı kimselere tepki veriyor.ben yanında dahi olsam tepki veriyor taki tamam sus diyene kadar.saygılar

ewt köpeğim kangal ve şuan 9 aylık yabancılara filan havlıyo bağlıyken hatta zinciri koparacah gibi bile oluyor hatta bi kaç kez kopardı bile ama zincirde olmadığı zaman o kadarda saldırmıyo ve birisi üstüne geldiğinde hafiften kaçıyor yani kendine güveni yok yani cesareti yok..saygılar..
EFE/YAMAN
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #403 : 16 10 2009, 17:39:38 ÖS »

Merhaba,
Kusura bakmayın ama sizin mesajlarınızın altında geçen o önümde ırzına geçilse...... diye devam eden cümlenin anlamı nedir?

ya  vagabon   ALI  isn  gucun forum  du senin

dedigimi  unutma   sen cok ileri  gideceksin  allah in izni ile  canim  kardesim Göz kırpan Göz kırpan Göz kırpan Göz kırpan Göz kırpan Göz kırpan 

İşim gücüm forumdu değil. İşim gücüm hala forum. Fakat çalıştığım için eskisi gibi online olamıyorum. Foruma yeni düzenleme geldiğinde online olurum inş.. Ben işten çıkana kadar düzenlensin forum işi bırakınca işsiz kalmıyayım forumla uğraşayım..
Ben hala aynı Ali'yim şeklim değişmedi abi... Göz kırpan
EFE/YAMAN
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #404 : 16 10 2009, 18:19:01 ÖS »

Bravo bu konuda çok haklısınız.Sitede hala böyle insanların oldugunu görmek beni çok üzüyor.İnsan nasıl böyle birşey yapabilir.Bu arkadasların acil psikolojik yardım almaları gerek diye düşünüyorum.
Sayfa: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.402 Saniyede 17 Sorgu ile Oluşturuldu