|
cem
|
 |
« Yanıtla #15 : 18 06 2007, 13:54:09 ÖS » |
|
merhaba GÜRBÜZ hocam kopegım 8 Aylık kopegımı serbest bıraktıgımda benım komutlarıma ıtaat etmıyor hatta az oncede bıraktım ama yıne kactı nerdeyse arkasından 20 dakıka kostum.Beni dınlemesı ıcın ne yapmalıyım sımdıden tesekkur ederım ha bıraz dovdum ve kulubesıne hapsettım kotu yaptım ama sınırlerıme hakım olamadım ne yazıkkı canı yandı...
|
|
|
|
|
|
DÜNYAYI GÜZELLİK KURTARACAK BİR İNSANI SEVMEKLE BAŞLAYACAK HERŞEY !!!
|
|
|
|
kv_1903
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #16 : 20 06 2007, 13:26:37 ÖS » |
|
benim kopegide biraktim mi kaciyor dinlemiyor
tabi yakaladim mi dovuyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cem
|
 |
« Yanıtla #17 : 20 06 2007, 16:04:33 ÖS » |
|
Kopegım 8 AYINA gectı koruma amaçlı olmasını ıstyorum gecen gun komsunun oglu almıs kopegı gezdırmıs benden habersız oyle olmasını ıstemıyorum acıkcası ne yapmalıyım bıraz daha sert olsa cok ıyı olur en azından yaklasamasınlar.....simdıden tesekkur ederim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #18 : 20 06 2007, 23:54:55 ÖS » |
|
Sorunuzu gündüz saatlerinde yanıtladım.Anlamadığım bir şekilde şimdi yanıtlanmamış olduğunu farkettim.Belki de benim kullandığım sistemde bir sorun vardı.
Köpeğinizi gel komutunun öğretin ve onu ne olursa olsun dövmeyin.Eliniz sadece sevmek ve yiyecak vermek için hareket etsin.
Anlattığınız olaydan köpeğinizin anladığını açıklamak isterim.
"Bu gün sahiple heyecanlı bir şekilde kovalamaca oynadık.Çok zevkli idi.Ama anlamadığım bir şekilde beni yakaladı ve dövdü.Canımı yaktı.Sonrada kapattı.Hımmm demekki birdahaki sefere asla yakalanmamalıyım"
Köpeğiniz kaçtığında kovalamayın.aksine tam ters tarafa koşarak onu heyeceanlı bir şekilde çağırın ve size yaklaşacağı zaman durarak ona dönün.Çağırmaya devam edin.Geldiğinde ne olursa olsun mutlaka ödüllendirin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cem
|
 |
« Yanıtla #19 : 20 06 2007, 23:58:01 ÖS » |
|
hocam cok tesekkur ederım haklısnız yanlıs yaptım kı zaten ıcım acıdı sonra soyledıklerınızı uygulayacagım yorumunuz ıcın tesekkurler hayırlı aksamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #20 : 21 06 2007, 00:02:34 ÖÖ » |
|
Merhaba
Köpeğiniz koruma görevini bir yaşından sonra yapacaktır.
Hepinizin bildiği gibi Anadoluda birçok evde Kangal vardır ve bu köpekler eğer sürüye gitmediler veya gitmiyorlarsa kapının önünde yatarlar.Oradan gelip geçenlere bakarlar.Kendi içgüdülerince bir dsınırları yani hayali bir çizgileri vardır.Buraya kadar yaklaşmaya izin verirler ve bu çizgi geçildiği anda müdahalşe eder ve gereğini yaparlar.Bu durum hem insanlar hem de o aileye ait olmayan her türlü hayvan için geçerlidir.(evin kedisine ,tavuğuna birşey yapmaz,komşununkini kovalar)
Onun için siz köpeğinizi sosyalleştirin ve bırakın büyüsün.Zamanı gelince içgüdüleri ile zaten yapacak görevini.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cem
|
 |
« Yanıtla #21 : 21 06 2007, 00:12:04 ÖÖ » |
|
hocam ne kadar tesekkur etsem azdır sagolun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kv_1903
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #22 : 21 06 2007, 02:56:38 ÖÖ » |
|
benim sorum olucam
babam bizim kangala kemik verdi kendi elleri ile
geri almak istedi ve irladi
neden irladi arti kendi sahibine irlamasi dogru mu ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #23 : 21 06 2007, 17:03:11 ÖS » |
|
Bazı köpekler dominans agresyon dediğimiz davranış sergilerler.Yani baskın karekter sonucu saldırganlık.Bunun en tipik örneği mama yerken sahiplenmek,hırlamak veya saldırmaktır.
Köpeğinize grup hiyerarşisini öğretip onu sizin altınızda bir seviyede tutun.Bunun için şiddet uygulamaya ihtiyacınız yok.Davranışlarınızda kararlı olun.Onun istediklerini değil de sizin istediğinizi yapın.Herşeyi önce siz yapın ve herşeyin sizin kontrolünüzde ve izin verdiğiniz oranda köpeğinizin de yararlanabileceğini hissettirin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
napoleon
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #24 : 22 06 2007, 14:22:26 ÖS » |
|
gurbuz abi benim kopege verilecek tuvalet egitimi ile ilgili kafama takilan seyler var. konuyu enine boyuna degerlendirirsen cok sevinirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #25 : 23 06 2007, 12:46:07 ÖS » |
|
Merhaba
Tuvalet alışkanlığı edindirme eğitiminde de tıpkı bütün eğitimlerde olduğu gibi köpeklerin içgüdüleri bize yardımcı olur. Köpekler yemek yedikleri ,yattıkları ve oyun oynadıkları alanlarda tuvalet gereksinimlerini karşılamazlar.
Köpekler yemeklerden ve su içtikten sonra ,yatmadan önce ,uykudan kalkınca,oyunlardan sonra ve heyecan oluşturan durumlardan sonra çiş ve /veya kaka yaparlar.
İşte yukarıdaki bilgiler tuvalet alışkanlığı edindirirken çok önemlidir.Köpeğinize bu alışkanlığı edindirmeden önce iyi kaliteli hazır mama kullanmaya başlayın.İçparazitler yönünden ilaç verin ve ihtiyacın oluştuğu dönemlerde onu ihtiyacını karşılayacağı noktaya taşıyın.Asla burnunu kakasına sürtmeyin._Dışkı yemeye alıştırabilirsiniz_Alışkanlık oluşuncaya kadar suyunu devamlı önünde tutmayın. Tuvalet ihtiyacı için başlangıçta saatte bir ihtiyacını karşılayacağı yere götürün. Herzaman tutarlı olun.Sabırlı olun.Onu asla dövmeyin. Kolay gelsin.Aklına takılan soru olursa tekrar yazabilirisin Selamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kangal Sever
|
 |
« Yanıtla #26 : 23 06 2007, 21:55:28 ÖS » |
|
Herkese selamünaleyküm.Benimde bir sorum olacaktı.Bir köpegin korkak,yalaka olmaması için ne yapılmalıdır.Nasıl davranışlarda bulunulmalıdır.SAYGILAR !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #27 : 24 06 2007, 13:27:08 ÖS » |
|
Merhaba
Köpeğinizi sosyalleştirin ve onun bu işi yapabilecek olgunluğa gelmesini bekleyin.
Selamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kv_1903
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #28 : 25 06 2007, 15:43:54 ÖS » |
|
Gurbuz abi
ya benim kopek benden izinsiz yemek tabagindaki yemek'ten bi parca aldi
bende bogazindan tuttum ve siktim bana di$ gosterdi ve hirladi
bende cezalandirdim yemek vermedim 1,5 saat sonra verdim
yaptigim dogru mu ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #29 : 26 06 2007, 20:15:29 ÖS » |
|
Merhaba
İstemediğin bir davranışı yaparken görür ve anında hayır diyerek müdahale edebilirsin.Ancak olayın üzerinden vakit geçmişse hiçbirşey yapma .Çünkü anlamayacaktır.Köpeğiniz ne yaparsa yapsın onu dövmeyin.Ona vermeniz gereken en büyük ceza akızıp arkanızı dönüp gitmrk olmalıdır.
Selamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|