|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #300 : 11 06 2010, 11:50:22 ÖÖ » |
|
Merhaba Mamalardaki sorun bitti.Sanırım kullandığınız ürün geldi veya gelmek üzeredir.Köpeğinize Purina veya Royal Canin ,Eukanuba .... gibi profesyonel markaların büyük yaşlı köpekler için olan mamalarından kullanabilirsiniz.(adult large breed senior gibi) selamlar Merhabalar,
Bu forumu görünce çok mutlu oldum. Uzun zamandır Kangal'lara benzeyen bir ırk olan Alabay cinsi köpeğim için danışabileceğim birilerini arıyordum. Umarım yardımcı olabilirsiniz.
Köpeğimin adı Haydut ve 8 yaşında. Haydut aileme ait bir şantiyede yaşıyor ve beslenmesine çok dikkat edilemiyor. Bu nedenle kuru mama ile beslemeye çalışıyoruz. Hills markasının yaşlı köpek maması ile besleniyordu ama bu markanın Türkiye'ye girişinde sorunlar yaşanmaya başlandı. Başka bir markaya geçmem gerekecek. Fiyat önemli değil, tavsiye edebileceğiniz en sağlıklı marka hangisidir, ve bu markanın hangi mamasını kullanmalıyım?
Yanıtınızı dört gözle bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Oylum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #301 : 11 06 2010, 11:52:08 ÖÖ » |
|
Merhaba Bu tip karışımlar yerine hazır beslenme yapacaksanız yavru köpek maması verin. Selamlar Herkeze merhaba
48 günlük bir erkek bir kangalım var geçen gün yolda bi arkadaş köpeğin sütüne bir avuç etlik civciv yemi ve bi tanede yumurta kırıp kartıştırıp veremi bu şekilde bilekleri falan çok güzel gelişicek dedi sizce bu yöntem uygunmudur ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bysmh
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #302 : 11 06 2010, 12:22:28 ÖS » |
|
peki şimdilik eminönünden denemek içn 1 kilo yavru maması almıştım onu yiyor fakat kilosu 6 tl daha pahalı bir mama almam zorunlumu sizce yoksa cok fark yokmudur ? yada sizin önericeğiniz bir marka varmı ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zagor te-nay
zagor te-nay
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #303 : 11 06 2010, 12:33:50 ÖS » |
|
civciv yemi hakkında bilgim yok fakat bugday ya da arpa menşeyli birsey oldugu icin karbonhidrat degeri yuksektir zannımca,önerim,hafta boyunca duzenli olarak mamasının yanında yogurt,yumurta,peynir,penir suyu gibi hem protein hem kalsiyum degeri olan gıdaları vermeniz...sevgiler eniğinizi güle güle büyütün...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #304 : 12 06 2010, 12:08:55 ÖS » |
|
Merhaba Çok zorunlu haller dışında genel yazılarda marka kullanmak istemem.Çalışma hayatımda da mutlaka şu markayı verin demiyorum.iyi kaliteli ,bütçenize uygun bir yavru köpek maması tercih etmeniz doğru olur.Açık mamalar ,belki sakıncalı olabilir; 1-mamanın nen olduğunu bilmeyebilirsiniz. 2-paket açık olduğu için hava ile temas olacağından mamanın lezzeti kaybolur doğal olarak besin maddeleri azalmış olur. peki şimdilik eminönünden denemek içn 1 kilo yavru maması almıştım onu yiyor fakat kilosu 6 tl daha pahalı bir mama almam zorunlumu sizce yoksa cok fark yokmudur ? yada sizin önericeğiniz bir marka varmı ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WolKe
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #305 : 18 06 2010, 06:30:57 ÖÖ » |
|
öncelikle herkese merhabalar iyi forumlar, 2.5 aylık bir kangal yavrusuna sahibim annesinden çok erken ayrıldığı için vitamin dolu mamalar aldım devamlı aynı mamayı vermedim alışkanlık olmasın diye acaba iyi mi yapıyorum kötü mü ? ilk başlarda yemeğini çok zevkli yerken şu an sıcaktan mı bilemiyorum ancak mamasını eskisi gibi yemiyor, yemek saati geldiğinde maması dururken aynı anda elimden yediğim herhangi bir yiyeceği verim onu yiyor ne yapmam gerek bir bilgi alabilirsem çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #306 : 18 06 2010, 11:04:17 ÖÖ » |
|
Merhaba Öncelikle sıkılır düşüncesi ile mama değiştirmekten vazgeçmelisiniz.İyi olduğunu düşündüğünüz mamaya devam edin.Öğün aralarında birşey vermeyin.Elinizden kendi yediklerinizden vermeyin.Sabredin,herşeyin düzeldiğini göreceksiniz. Selamlar öncelikle herkese merhabalar iyi forumlar, 2.5 aylık bir kangal yavrusuna sahibim annesinden çok erken ayrıldığı için vitamin dolu mamalar aldım devamlı aynı mamayı vermedim alışkanlık olmasın diye acaba iyi mi yapıyorum kötü mü ? ilk başlarda yemeğini çok zevkli yerken şu an sıcaktan mı bilemiyorum ancak mamasını eskisi gibi yemiyor, yemek saati geldiğinde maması dururken aynı anda elimden yediğim herhangi bir yiyeceği verim onu yiyor ne yapmam gerek bir bilgi alabilirsem çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WolKe
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #307 : 18 06 2010, 13:49:26 ÖS » |
|
dediklerinizi uygulayacağım teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bysmh
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #308 : 19 06 2010, 15:58:13 ÖS » |
|
İyi günler ben veterinerimin tavsiyesi üzerine 2 aylık kangalıma pro plan somonlu puppy sensivite mama aldım.tavuklu olanı yaz için tavsiye etmedi alerji yapıyomuş sanırım. herneyse mamayı kuru olarak yedi ilk gün ama ikinci günlerde biraz lezzetsiz yemeye başladı mamayı sütle biraz karıştırınca daha kolay yiyo fakat malum mama somonlu balıklı yani acaba içine süt ekliyince bi zehirlenme durumu falan söz konusu olabilirmi diye merak ettim somonlu mamaya süt eklememin bir sakıncası olurmu acaba ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #309 : 20 06 2010, 15:41:19 ÖS » |
|
Merhaba Mamaya süt ekleyebilirsiniz.Süt ve balık taze olmak koşulu ile dokunmaz.Ancak sütten dolayı ishal olabilir.Sütü laktoz içermeyen bir süt tercih ederseniz sorun olmaz.Selamlar İyi günler ben veterinerimin tavsiyesi üzerine 2 aylık kangalıma pro plan somonlu puppy sensivite mama aldım.tavuklu olanı yaz için tavsiye etmedi alerji yapıyomuş sanırım. herneyse mamayı kuru olarak yedi ilk gün ama ikinci günlerde biraz lezzetsiz yemeye başladı mamayı sütle biraz karıştırınca daha kolay yiyo fakat malum mama somonlu balıklı yani acaba içine süt ekliyince bi zehirlenme durumu falan söz konusu olabilirmi diye merak ettim somonlu mamaya süt eklememin bir sakıncası olurmu acaba ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bysmh
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #310 : 23 06 2010, 16:08:42 ÖS » |
|
Ya birde şöyle bir sorum olucak 4 aya kadar günde 4-5 öğün deniliyor. petshoptan bu mamayı günde 3 kere 100gr olarak ver dediler acaba daha fazla vermelimiyim araya mama haricinde başka öğünler mi sokmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim sizce ? bu arada köpeğim su an tam 2 aylık dün akşam tarttım 9kilo 100 gr geldi sizce kilosu nasıl ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oxigene10
İlhan Taşkın
En Aktif Üye Grubu

PAŞA
|
 |
« Yanıtla #311 : 24 06 2010, 13:54:54 ÖS » |
|
Merhaba Mamaya süt ekleyebilirsiniz.Süt ve balık taze olmak koşulu ile dokunmaz.Ancak sütten dolayı ishal olabilir.Sütü laktoz içermeyen bir süt tercih ederseniz sorun olmaz.Selamlar sevgili hocam laktoz içermeyen süt piyasda varmı?verdiğimiz malum paket sütler laktoz içermiyormu? saygılar İyi günler ben veterinerimin tavsiyesi üzerine 2 aylık kangalıma pro plan somonlu puppy sensivite mama aldım.tavuklu olanı yaz için tavsiye etmedi alerji yapıyomuş sanırım. herneyse mamayı kuru olarak yedi ilk gün ama ikinci günlerde biraz lezzetsiz yemeye başladı mamayı sütle biraz karıştırınca daha kolay yiyo fakat malum mama somonlu balıklı yani acaba içine süt ekliyince bi zehirlenme durumu falan söz konusu olabilirmi diye merak ettim somonlu mamaya süt eklememin bir sakıncası olurmu acaba ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #312 : 25 06 2010, 12:37:37 ÖS » |
|
Merhaba
Marketlerde satılan uzun ömürlü sütlerin üzerinde laktozsuz yazar.
Beslanme sayıları;genel yaklaşım olarak 7 aylık oluncaya kadar 3-4 öğün,7ay 1 yaş arası 2 öğün ve bir yaşından sonra 1 öğün verilir. Verilecek miktarlar kullanılan ürüne göre değişir ve peketlerin üzerinde yazar. Selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bysmh
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #313 : 06 08 2010, 12:13:49 ÖS » |
|
selamlar oğlum barbar şu an 3 ay 13 günlük hep mama olmasın arada farklılık olsun diye dün yal yapıyım dedim ama bi türlü beceremedim arpa unu bulamadım 2 su bardagı buğday ununu 2 su bardağı ılık tavuk suyuyla 5 dk karıstırıp içine tavuk etleri didikleyip verdim çok iştahlı yedi ama ertesi gün yani bugün feci ishal acaba tam olarak bi yal yapma tarifi verebilirmisiniz bu arada oğlum 19 kilo yaşına göre kilosu nasıl sizce zayıfmı ? Saygılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|