he-man
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #240 : 28 11 2009, 22:45:30 ÖS » |
|
cevabınız için çok teşekkür ederim  Bazı yavru mamalarının üstünde 1 yaş altı için yazıyor,buna rağmen 18 aylık oluncaya kadar bu mamadan verebilir miyiz? Proformance diye bi mama var sizce nasıl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #241 : 29 11 2009, 11:26:45 ÖÖ » |
|
Merhaba
Yavru köpek mamaları genellikle içerik olarak birbirlerine yakındır.Bu nedenle bu mamaları kullanabilirsiniz.Performans mamasını bilemedim.Belki bir ön adı vardır....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
he-man
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #242 : 29 11 2009, 11:58:54 ÖÖ » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #243 : 29 11 2009, 15:03:14 ÖS » |
|
Merhaba Haklısınız mamanın adı Proformance .... Düşükm kaliteli mama grubundandır.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
he-man
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #244 : 29 11 2009, 15:31:38 ÖS » |
|
ooo kötü oldu bu  tamda sevinmiştim hesaplı bi mama diye  Peki sizin tavsiye ediceğiniz hem iyi hemde hesaplı bi mama var mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #245 : 30 11 2009, 11:09:57 ÖÖ » |
|
Merhaba Daha önceki yazılarım dada hep belirtiyorum.Ben marka ismi vermiyorum.Size önerim paket fiatı olarak değil,günlük tüketim maliyetleri ve içerik olarak mamaları karşılaştırmanız.Bu yöntemle en iyi mamayı siz de bulabilirsiniz.Zaten tüketici sorgulayan , araştıran olmalıdır.İçerikte dikkat edeceğiniz;protein kaynakları.Hayvansal kökenli protein kaynağının yüksek olması iyidir.Bu kaynak yan ürünlerden(et-kemik unu gib) oluşmaz ise daha iyidir
Selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
he-man
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #246 : 30 11 2009, 15:25:51 ÖS » |
|
cevaplar için çok teşekkürler  önerilerinize uyucam  arka arkaya aynı sorularla vaktinizi aldım kusura bakmayın merak işte 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #247 : 01 12 2009, 12:29:54 ÖS » |
|
Sorun değil.Ben de sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bozo
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #248 : 10 01 2010, 15:38:01 ÖS » |
|
merhaba abi. ben almanyada yasiyorum ve allah izin verirse cuma günü bir kangal yavrusu aliyorum. enik ozaman 6 bucuk haftalik olacak. 8 hafta annesinin yaninda durmasini biliyorum ama bazi nedenler yüzünden bu mümkün degil malesef. almanyada her kangal forumlarini üye oldum ama burdakiler biraz garip, herkez kendi bildigini okuyor, söylüyor ve gercegini ve saglikli beslenmeyi 1-2 aydan beri halen ögrenemedim malesef.
sizden ricaam bana bir liste yaparmisiniz köpegi nasil beslim diye. günde kac defa mama verilir, et ne zaman verilir, cigi etmi, kac yasina kadar böyle beslenir ve mama degisikligi olur. ve bunun gibi seyler. lütfen bu konuda anlasila bilecek birseyler yazin. siz veya bilincli biri bana yardim etsin lütfen. iyi günler
örnek 6-12 hafta : sabah ekmek süt, öglen kuru mama, aksam et 12-16 hafta : XxXXXXXXXXX 16 - 40 hafta: XXXXXXXXXXXX
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 10 01 2010, 19:58:50 ÖS Gönderen: Bozo »
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #249 : 11 01 2010, 10:45:25 ÖÖ » |
|
Merhaba
Köpek yavruları anneleri ve kardeşlerle beraber en az 6 hafta kalmalı ve 8 haftalıkken ayrılmalı.
Köpeğiniz geldiğinde öncelikle antiparaziter ilaç uygulaması yaptırın ve aşı proğramı için hemen bir veteriner hekimi ziyarete gidin.
Köpekler biz insanladan farklı canlılardır.Beslenme fizyolojileri de farklıdır.Bu nedenle bize yarayan her şey onlara yaramaz.Örneğin bir baş soğan bir köpeği öldürebilir...Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.Bu nedenle bizler köpeklerin beslenmelerinde onlar için üretilmiş hazır mamaların kullanılmasını önermekteyiz.Bu amaçla sizin kullanacağınız ürün; büyük köpek ırkları için üretilmiş yavru köpek maması olmalı.Bu mamayı başlangıçta ılık su ile ıslatarak verebilirsiniz.Olasılıkla köpeğiniz buna alışık değildir ve kolay yemesini sağlamalıyız.
Miktarlar paketin üzerinde yazar.Siz bu toplam miktarı köpeğiniz 7 aylık oluncaya kadar 3 e biryaşına kadar da ikiye bölerek vereceksiniz.Bir yaşından sonra da böyle büyük ırklara tercihen iki öğün vermek doğru olur.
Böylesi bir beslenme ile köpeğinizin ihytiyaç duyduğu vitamin-mineral gereksinimi karşılanabildiği gibi enerji ihtiyacıda tam olarak karşılanır ve köpeğinizin genetik potansiyeli ne ise okadar gelişir.
Selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bozo
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #250 : 12 01 2010, 22:52:44 ÖS » |
|
tsk ederim
peki et, yumurta ve süt ne zaman verilmesi iyi olur ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #251 : 13 01 2010, 12:42:42 ÖS » |
|
merhaba Hazır mama ile besliyorsannız bu tip ek gıdalara ihtiyaç yoktur.Kaldıki böyle şeyler vermezseniz köpeğiniz başkasından veya atılan yiyacekleri yemez. Ancak isterseniz bu gıda maddelerini herzaman verebilrsiniz. Selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kıtmir
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #252 : 17 01 2010, 19:30:03 ÖS » |
|
öncelikle bu siteyi yeni keşfettim siteyi kuran ve yönetenlere teşekkur ederim böyle bir site kurup insanları bilgilendirmeye çalışmak taktire şayandir. öncelikle kuru mama hakkında bilgilerimi aktarmak isterim kuru mama beslenen yavrular özellikle dikkat edeceğiniz en önemli şey mamanın kalitesidir. ucuz diye aldığınız ürünler ileride köpeğinize sağlık sorunu çıkarabilir. ayrıca ucuz mamadan köpeğiniz daha fazla yer çünkü alması gereken protein vb. vitaminler daha az olduğu için daha çok yer iyi mamadan 150 gr yerken ucuz mamadan 300 gr yer ayrıca veternierinizin kontrolunde mama almıyorsanız örneğin a.v.m lerden 1. olarak içeriğini okuyun protein oranın bakın ve protein olarak ne kullanıldığına bakın 2. olarak tarihine bakın 3. olarak köpeğiniz yavru ise üzerinde junıor yazsın erişkinse adult yazsın ve ayrıca kangal besliyorsanız büyük ırka girer üzerinde büyük ırk maması yazısını mutlaka okuyun
kendi köpeklerime nasıl yal yaparım; tavuk boynu veya kuzu kemiği kıkırdaksı yapılarda olabililr . suda iyice kaynatırım kaynatırken içerisine tuz sebze ve kırık pirin ilave ederim kaynama bittikten sonra arpa unu mısır unu yulaf unu ve varsa az mıktarda kuru ekmeği ufalayarak 10-15 dakika daha kaynatırım akışkan kıvam alıncaya kadar karıştırırım soğumaya bırakırım aşırı sıcak köpeklere zararlıdır.
kendi köpeğime 12 aya kadar en az 2-3 kez süt veririm kabına koyduğum süt kadar su koyarım içerisine 1 adet yumurta kırarım biraz bal atarım içersine calcidine granul koyarım bebek biskuvisi ilave ederim ayda iki kezde bebek maması koyarım
ayrıca 3-4 kez sakatat kaynatır veririm yal şeklinde hazır mamayı çok sıkışınca kaliteli mama veririm 1 tane 15 kg yedekte durur
beslediğim kangallarda en çok dikkat ettiğim ise bol egzersizdir köpeği kesinlikle bağlamam yaşam alanı yaparım ve telle ceviririm akşamları bol yürüyüş yaparım benim besleme modelim bu şekilde site yöneticilerinden rıcam eksilerimin yazmanızı ben ve tüm kangal severleri bilgilendirmenizi rıca ederim saygılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kıtmir
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #253 : 17 01 2010, 20:19:05 ÖS » |
|
köpeğinizin başkasından yemesini önlemek için yapmamız gereken 1 sizin vermediğiniz bir yiyeceği yiyorsa işaret parmağıyla hayır yaparak köpeğinizi yemden uzaklaştırın sizin verdiğiniz yemi yiyorsa aferin diyerek sevin 2. seçenek ise köpeği tam olarak eğitebilenler için geçerlidir .içi acı biber dolu köfte yaparak tanımadığı kişiler tarafından verdirin acı biber yiyen köpek 1. olarak verilen yemleri yemiyecektir. 2. olarakta yabancılara şüpheyle bakacaktır ama dediğim gibi ileri itaat eğitim verebilecek eğitmenler tarafından destek alınmalıdır köpeğinize dur dediğiniz zaman kayıtsız emre itaat etmelidir. sonra başınıza iş açar şantiyede aksaray malaklı yavru köpek almıştık 3-4 önce çingenelerden ilellah demiştik köpeğe gelirken kemik falan getiriyorlardı öncekilere köpek yemi yerken demir falan çalıp gidiyorlardı acı biberli köfte verdidrdik ve ileri itaat eğitimi aldırdık ite 93 cm dev oldu çomar gündüz yaşam alanında kapalı gece ise açık şantiyede geziyor 2-3 tane çingenenin baldırın kaptı haylaz kemik atmışlar yine köpeğe ama yemedi köpek çavuş zor aldı köpeğin elinden adamları şimdi kimse giremiyor ama dur deyince zınk diye duruyor dikkat eğitim şart saygılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Levent DURAN
Yeni Üye
Bilgi ve mutluluk paylaştıkça çoğalır. Paylaşalım.
|
 |
« Yanıtla #254 : 20 03 2010, 01:27:16 ÖÖ » |
|
Merhaba
Yavru köpek mamaları genellikle içerik olarak birbirlerine yakındır.Bu nedenle bu mamaları kullanabilirsiniz.Performans mamasını bilemedim.Belki bir ön adı vardır....
Hocam selamlar, biliyorum mama isimlerini telaffuz etmiyorsunuz ancak bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. Mazur görün. PRONATURE diye Kanada malı ürün kullanmaya başladım. Gayet pahalı bir ürün. Veterinerim tanıdığım biri. Hills ve Proplan a birebir eşdeğer olduğunu ifade etti. Large Breed Puppy ibaresi mevcut.. 5 aylık canım Kangalıma uygun mudur? Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
Bilgi ve mutluluk paylaştıkça çoğalır.
|
|
|
|