* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
05 09 2010, 09:41:03 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
24190 Mesaj 18 Konu Gönderen: 1200 Üye
Son üye: hakan-bozo
Ara:     Gelişmiş Arama
İnterneti daha hızlı dolaşmak ve aradığınıza hemen ulaşmak için FireFox kullanın
+  Kangal Forum
|-+  ACTIVE KENNEL Eğitim & Rehabilitasyon Merkezi Sorularınızı Yanıtlıyor
| |-+  Beslenme Sorularınız (Moderatör: activekennel)
| | |-+  Beslenme Sorularınız
« önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Beslenme Sorularınız  (Okunma Sayısı 60833 defa)
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #225 : 20 02 2009, 16:39:43 ÖS »

Merhaba
Resimden algılayabildiğime göre dişler normal gözüküyor.Bu yaşta kalıcı dişler çıkmaya başlar -ki siiznkinde başlamış.Köpek dişleri henüz değişmemiş.O da bu yakında değişecek.
Selamlar

Sevgili ACTIVE KENNEL DEĞERLİ HOCAM,
köpeğimin zorda olsa dişlerinin resmini çektim.yeterlimi görüntü bilmiyorum ama bir bakıp yorumlarsanız sevinirim.
Saygılar.İlhan Taşkın.Lüleburgaz
GökhanYavuz
En Aktif Üye Grubu

« Yanıtla #226 : 24 02 2009, 14:59:07 ÖS »

değerli gürbüz hocam merhaba..

benim 3 yaşındaki erkek kangalımın sağ omzunda boyun tarafına doğru 1 aydır yarım yumruk büyüklüğünde bi şiş var..ağrılı ve sert bi şişlik ve hayvanı yürürken rahatsız ediyor..
  ben buna dextomax diye bi parazit iğnesi yaptım..ondan sonra oldu bu..acaba yanlış bi yere sinire falanmı geldi..veterner arkadaşın tavsiyesi üzre penisilin verdim..şu an biraz küçüldü ama hala sert yumru halinde duruyor..
    birde baytrill deneyelim dedik şimdi onu deneyeceğiz ama..ben korkuyorum,bu acaba kanser falan gibi bişeymi..yemesi bu ara iyileşti..yani canlı hareketli ..bu yumrunun ordan çıkarılması sizce uygun olurmu..ne yapalım..
      bide ön köpek dişlerinden biri kırık..bunu onarmanın bi yolu varmıdır..

şimdiden teşekkürler ve başarılar..
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #227 : 24 02 2009, 17:02:29 ÖS »

Merhaba
Kırık diş için ne yazıkki yapılacak birşey yok.
Sırttaki şişkinlik iğneyi yaptığınız yer ise orada bir apse oluştu demektir.
Bunun için sözünü ettiğiniz antibiyotiği kullanabilirisiniz.Bazan bu tip apselerin kalınca duvarları olur ve cerrahi işlem gerektirebilir.Siz antibiyotik kullanırken sıcak uygulama yapın.Herşeye karşın küçülme olmaz ise cerrahi işlem gerekir.
Selamlar

değerli gürbüz hocam merhaba..

benim 3 yaşındaki erkek kangalımın sağ omzunda boyun tarafına doğru 1 aydır yarım yumruk büyüklüğünde bi şiş var..ağrılı ve sert bi şişlik ve hayvanı yürürken rahatsız ediyor..
  ben buna dextomax diye bi parazit iğnesi yaptım..ondan sonra oldu bu..acaba yanlış bi yere sinire falanmı geldi..veterner arkadaşın tavsiyesi üzre penisilin verdim..şu an biraz küçüldü ama hala sert yumru halinde duruyor..
    birde baytrill deneyelim dedik şimdi onu deneyeceğiz ama..ben korkuyorum,bu acaba kanser falan gibi bişeymi..yemesi bu ara iyileşti..yani canlı hareketli ..bu yumrunun ordan çıkarılması sizce uygun olurmu..ne yapalım..
      bide ön köpek dişlerinden biri kırık..bunu onarmanın bi yolu varmıdır..

şimdiden teşekkürler ve başarılar..
oxigene10
İlhan Taşkın
En Aktif Üye Grubu

PAŞA

E-Posta
« Yanıtla #228 : 10 04 2009, 12:16:54 ÖS »

Sevgili Gürbüz Hocam,
Köpeğim 6 ay 1 haftalık oldu.yaklaşık 1 haftadır eski iştahı kalmadı.Parazit ilacını ayda bir vermekteyim.Enson vereli 4 gün oldu.ancak bir düzelme henüz yok.Günde 3 öğün veriyorum.sabah,öğlen 2 ve akşam 8 gibi.Yarım yamalak yiyor.Yemeyince kabını kaldıryorum.
 Malumunuz mevsim yavaş yavaş ısınıyor.bunun etkisi olabilirmi? sebeb buysa çok sorun yok gibi ama sağlığıyla ilgili başka bir sorun olabilirmi?Saygılar İlhan Taşkın.Lüleburgaz
cagdascakır
Çağdaş
Yeni Üye
*

« Yanıtla #229 : 10 04 2009, 17:32:00 ÖS »

Gürbüz abi benim köpeğiminde iştahı sıfır ya.CAnım çok sıkkın.Döktüğüm yemeği ya fereler yiyo yada kuşlar bitiryo..Ne olacak..Oxgine kardeşinde dediği gibi mevsimlerin etkisi olurmu?
SAYGILAR

---
kaan1453
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #230 : 11 05 2009, 15:46:50 ÖS »

Yazın malum havalar sıcak kangallar yemek az yiyor ne önerirsiniz yazın kangalların severek yediği
yigit100
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #231 : 16 05 2009, 23:21:09 ÖS »

mehabalar 1,5 aylık kangal yawrum war dişleri daha yenice çıkmakta nasıl besleyeceğimi tam olarak bilmiyorum açıkca yazarsanız çok çok memnun olurum saygılar..
volborg
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #232 : 28 06 2009, 13:32:56 ÖS »

selamlar..benim 5 aylık kangal köpeğim var sabahları yemek verdiğimde hiç yemek yemiyor yemek olarak evdeki yemeklere ekmek doğrayıp veriyorum ve 5 aylık olmasına rağmen küçük ne yapmamamı önerirsiniz cevabınız için şimdidien teşekkürler...
mir
Süheyl MUCİN
Yeni Üye
*

mir-butan@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #233 : 14 07 2009, 11:30:19 ÖÖ »

arkadaşlar mrb..
benimde 3.5 aylık bir kangal köpeğim var.su katılmış süt,cici bebe bisküvi,kaynatılmış kemik,lor peyniri,kaynatılmış tavuk ciğperi ve bazende bir tane hazır dondurma veriyorum..özellikle tavuk ciğerini çok seviyor ve kuru mamayıda hamen hemen hiç yemiyor..
yukarıda
günde 4 öğün yemek veriyorum..sözünü ettiğim yiyecekler ve beselme yöntemleri doğrumu acaba?
narkoz
Yeni Üye
*

« Yanıtla #234 : 17 07 2009, 18:47:31 ÖS »

Arkadaşlar Herkeze Merhabalar...
KangaL Köpeğim Var.Ve Bir Çok Besin Programını Okudum Kafam Karıştı.Lütfen Bana ''1 aylıktan 5 aylığa kadar''1Günde Kaç öğün vermem gerekir(ortalama) bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.Ve İdeal Olarak 1 aylıktan 4 aylığa kadar hazır kurumamalar,yanında aradabir süt tavuk ciğeri vs..yemekler veriyorum.tavuk ciğerini haşlamam lazımmı yoksa direk çiğmi verim?.
----^^^Şimdiden Teşekkür ediyorum..Kalın Sağlıcakla...
Doğukaradeniz
Yeni Üye
*

« Yanıtla #235 : 07 08 2009, 14:39:08 ÖS »

Yiğit100 'ün  sorusuna hala cevap bekleniyor.

Birde kek gibi şekerli gıdalar veya yağlı besinler versek zararı olurmu?
alper
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #236 : 08 11 2009, 19:51:18 ÖS »

gurbuz hocam sizinle irtibata gecsem bi kac sorum olacak size zahmet hocam bazarkul_malkoc@hotmail.com
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #237 : 09 11 2009, 11:48:11 ÖÖ »

Merhaba

SORUNUZU DİREK GRUBA YAZABİLİRSİNİZ.DAHA ÖZEL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ gurbuz@activekennel.com adresine yollayın.
Selamlar
he-man
Yeni Üye
*

« Yanıtla #238 : 21 11 2009, 20:20:07 ÖS »

bişey sorucam

Kangal kaç yaşına kadar yavru maması ile beslenir

Mama paketlerinin arkasına baktım eğer 2 yaşına kadar yavru maması ile beslenicekse günde 1 kilo mama yiyor ve bu ayda tam 300 lira yapıyor  Sırıtan

1 yaşına geldikten sonra yetişkin maması ile besleyebilir miyiz ? zararı olur mu ?

Bide şunu sorayım köylerde aslan gibi olan kangallar mama ile beslenmiyor sonuçta insanlar kendilerini mi doyursunlar köpeğe mama mı yetiştirsinler  Sırıtan  fakat anlamadığım bişey var o köpekler nasıl saatlerce sürü peşinde koşucak güce sahip oluyolar,mesala biz şehirdeki kangalımıza mama yerine hergün yoğurtlu makarna haşlanmış yumurta ve haftada bi kere 500 gram kırmızı et versek böyle yaşayabilir mi?

100 lira civarında oluyor bu yemek   Sırıtan
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #239 : 24 11 2009, 11:06:12 ÖÖ »

Merhaba

Kangal gibi iri ırklar tercihen 18 aylık oluncaya kadar yavru mamaları ile beslenmeleri gerekir.Beslenmede amaç vücudun gereksinimlerini karşılamak olmalı.yani yeterli ve dengeli beslenme sağlanmalı.Elbette herşey verererk besleyebilirsiniz.Hazır mama kullanılabileceği gibi evde oluşturulacak karışımlar da verilebilir.Burada amaç mevcut bütçe ile en iyi nasıl beslerizi araştırmak olmalıdır.Bunun içinde hazır mama kullanılacak ise mamanın içeriği iyi incelenmeli ve ona göre seçim yapılmalıdır.
Selamlar
Sayfa: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.264 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu