|
ilhan
|
 |
« Yanıtla #180 : 15 10 2008, 15:09:04 ÖS » |
|
Sevgili Gazi kardeşim hoş geldin. Tüm canlı yavrularında olduğu gibi kangal yavrularıda ne kadar uzun bir süre dengeli şekilde süt alırsa , o kadar faydalı olacaktır. Sütü sulandırarak ve ekmek , biküvi , yumurta ile takviye yaparak vermek çok daha besleyici olacaktır. Yavrunun aylara göre ortalama günlük 1-2 litre süt alması , tabi bu büyüdükçe artırılır gayet normaldir. Sütün aşırı şekilde verildiği zamanlarda raşitizm başlayabilir. Bu nedenle günde en az bir öğünde süt vermende fayda var. İlhan ÖZTÜRK HAYMANA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
YasarK
Üye

Barbar Conan
|
 |
« Yanıtla #181 : 15 10 2008, 19:26:06 ÖS » |
|
Yumurtayı ne sekılde vermek gerekır pekı Ilhan abı? dırek sutlu ekmege kırmakmı lazm
|
|
|
|
|
|
Senin Hayellerinin Bittiği Yerde , Benim Gerçeklerim Başlar
|
|
|
Gazi
Yeni Üye
::G::A::Z::İ::
|
 |
« Yanıtla #182 : 15 10 2008, 22:48:47 ÖS » |
|
yardımınız için teşekkür ederim arkadaşlar.Dedikleriniz uygulayacağım.Sağolun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
volkan kangal
|
 |
« Yanıtla #183 : 26 10 2008, 03:01:20 ÖÖ » |
|
kopeklerde ayni insan gibidir yumurta insana dokunur fazlasi
bunu bildirmekte kendimi mecburi olarak buldum
bir arkadas kangalina gunde 15 yumurta veriyordu mamasina karistiripta
simdi kopekte kolestorol var zor yuruyor 112 kg buluyor hemem hemem ama cok cirkin herseyin fazlasi zarar
|
|
|
|
|
|
geri donus
|
|
|
errorgoktug
göktug şen
En Aktif Üye Grubu

kral
|
 |
« Yanıtla #184 : 03 11 2008, 23:12:05 ÖS » |
|
Yumurtayı kabuğuyla beraber haşlayıp vermek faydalı olur.Tabii gerektiği kadar)
15 Yumurta da ne Volkan abi.Yazık köpeğin haline.
Kangal köpeği hiç tok olmazki.Ne versen yer.
|
|
|
|
|
|
kRaL
|
|
|
|
ilhan
|
 |
« Yanıtla #185 : 05 11 2008, 23:31:19 ÖS » |
|
Sevgili Yaşar imkan varsa yumurtayı az bi şekilde pişirmek sinidirimide kolaylaştırır, faydasıda artar , ama öle bir imkanda her zaman olmassa çiğ olarak , süt , az miktar su bayat ekmek yada bisküvi ile yapılan karışıma yada yemeğine karıştırmak sureti ile verilmelidir. Her şeyin fazlası mutlaka dokunur. Sütünde , yumurtanında fazlası zarar verir. İlhan ÖZTÜRK HAYMANA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
poyraz
|
 |
« Yanıtla #186 : 19 11 2008, 15:23:36 ÖS » |
|
valla rakadaşlar en iyi yemek kuru mamadır düzenli şekilde verelim sporunu tam yaptıralımda bir bakın nasıl buyuyor bizim itlerde gariplerim bi buluyor bi bulamıyor ekmek ve yald a pek yaramıyor köpeğe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
errorgoktug
göktug şen
En Aktif Üye Grubu

kral
|
 |
« Yanıtla #187 : 02 12 2008, 22:12:19 ÖS » |
|
valla rakadaşlar en iyi yemek kuru mamadır düzenli şekilde verelim sporunu tam yaptıralımda bir bakın nasıl buyuyor bizim itlerde gariplerim bi buluyor bi bulamıyor ekmek ve yald a pek yaramıyor köpeğe
NAsı yaramıyor poyraz kardeşim.MAmadan daha iyi..Bilinen çok güzel karısımlar var.MAmalardan yararlı olan.
|
|
|
|
|
|
kRaL
|
|
|
ilay
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #188 : 05 12 2008, 22:20:17 ÖS » |
|
sLmlr ...3.5aylık alman kurdum var son 2 gündür hiçbirşey yemiyo su dahi içmio ve sürekli kusuyo bugün ağzından 2-3damla kan geldi bunun nedenini çok merak ediyorum ciddi bişey mi ?gençlik aşısının olmaması sonucu olabilir mi?cwp için şimdiden tşkler. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
errorgoktug
göktug şen
En Aktif Üye Grubu

kral
|
 |
« Yanıtla #189 : 05 12 2008, 23:23:35 ÖS » |
|
Evet olabilir.Ben o gençlik açısı yüzünden av köpeği kaybettim.DErhal yaptırılması gerekir.TAbi bu bi ihtimal başka hastalıkta olabilir.En iyisi yakındaki bir veteriner hekime basvurmak..
|
|
|
|
|
|
kRaL
|
|
|
VaGaBoNd
aLi
En Aktif Üye Grubu

Böyle gelmiş böyle gidecek korkarım vallah..
|
 |
« Yanıtla #190 : 06 12 2008, 14:09:34 ÖS » |
|
sLmlr ...3.5aylık alman kurdum var son 2 gündür hiçbirşey yemiyo su dahi içmio ve sürekli kusuyo bugün ağzından 2-3damla kan geldi bunun nedenini çok merak ediyorum ciddi bişey mi ?gençlik aşısının olmaması sonucu olabilir mi?cwp için şimdiden tşkler.  Bu olay oluyo ve siz bi veteriner hekim yerine bize danışıyosunuz. Bize danışmanız güzel bi durum tabiki ama LÜTFEN köpeğinizi bi veterinere götürün..
|
|
|
|
|
|
Önümde Irzına Geçseler, Bi Sigara Yakar Sıraya Girerim... !
|
|
|
kakakaladze
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #191 : 13 12 2008, 22:03:52 ÖS » |
|
Merhabalar,Yarın bana 1 aylık bir kangal gelecek çiftlikten. Annesinin altından erken alınmış biliyorum  Köpeğimin annesi ve babası gayet sağlıklı ve çok iri cüsseli köpekler. Ben köpeğimin de öyle olması için onu iyi beslemek istiyorum. Sizce köpeğime sağlıklı büyümesi ve cüsseli olması için nasıl besin programı uygulamalıyım? önereceğiniz mama markalarını, ek besinleri ve evde yapabileceğim besin karışımlarını acilen bekliyorum. teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VaGaBoNd
aLi
En Aktif Üye Grubu

|
 |
« Yanıtla #192 : 14 12 2008, 14:09:42 ÖS » |
|
1 ay sonra alsanız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kakakaladze
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #193 : 14 12 2008, 19:37:26 ÖS » |
|
1 ay sonra alsanız.
ben de çok isterdim ama böyle bir imkanım yok ne yazık ki  köpeğim bugün geldi öğlen biraz süt içti akşam da etsuyu içine ekmek doğradım onu yedi iştahlı iştahlı. yarın da yumurta vermeyi deneyeceğim. sizce ağır mı verdiğim besinler?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VaGaBoNd
aLi
En Aktif Üye Grubu

|
 |
« Yanıtla #194 : 15 12 2008, 02:04:34 ÖÖ » |
|
Peynir verin. Haftada 1 sütün içine bal karıştırın. Yumurtayı haşlayarak verin yani tavada pişirerek. Yarım kilo süt katıyorsanız yarım kiloda su katın. Ne sıcak olsun ne soğuk. Veteriner hekimle görüşseniz kalsiyum hapı alsanız iyi olur. Ve yavru olduğu için şimdiden aşı takvimi hakkında bilgi edinin ona göre hareket edersiniz. Şuan aşırı derece ekmek vermeyin bi bebek büyüttüğünüzü düşünerek katın ekmeği. Sütüyle veya et suyuyla güzel bi kekilde karıştırın ekmeği yumuşasın iyice... Güneş görsün karanlığa kapatmayın güneşte demir vitamini var görmesi köpeğinize yarar sağlar. Şuan aklıma sadece bunlar geldi. Bi yanlışım ve eksiğim varsa büyüklerimden ricam yanlışımı düzeltsin eksiğimi tamamlasın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|