|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #330 : 15 01 2010, 16:41:06 ÖS » |
|
Merhaba Bu yedikleri ile kilo almalı.Bağlı kaldığı zaman çok enerji harcıyorsa,etrafı görmeyeceği bir sistem yapın... Selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bozo
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #331 : 21 01 2010, 21:56:18 ÖS » |
|
merhaba enigimin sol gözünün ic tarafinda sanki perde gibi birsey var. göz bebeginine kadar gelmesede kirmizi birsey var. ara sira sadece tek gözünü kapatip aciyor. bu eniklerde normalmidir yoksa birseymi var ?  [/URL][/img]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #332 : 22 01 2010, 12:48:49 ÖS » |
|
Merhaba Bu anlattığınız 3. göz kapağı olabilir.Ama yine de bir veteriner hekimin görmesi iyi olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ömer61
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #333 : 09 02 2010, 12:01:24 ÖS » |
|
s.a. arkdaşlar.bir maruzatım vardı,yardımcı olursanız sevinirim.kangalımın diş eti pembeyken siyahımsı renk aldı(ön dişlerinin olduğu yer hala pembe)bu geçicimi yoksa kalıcımı ve antibiyotikten olmuş olabilirmi, beni bilgilendirebilirmisiniz.ayrıca köpeğim 9 aylık kangal şu anda gelişiminin ne kadarını tamamladı.9 aylık 75 cm daha ne kadar büyür bu canavar:)şimdiden teşekürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Esmeralda213
|
 |
« Yanıtla #334 : 16 02 2010, 02:39:38 ÖÖ » |
|
Selam herkeze, Google'de dolasirken burasini buldum ve belki bana yardim edebilecek veya taviseylerde bulunacak birileri vardir diye dusundum. Benim 7 aylik kangalim var ama tek sorunum sag on pateninde bir sorun var. Topaliyor surekli ve oturdugu zaman pateni titiriyor, baytara goturdum film cektiler birsey goremiyorlar agri kesici veriyorlar. Acaba jenetikmi diye dusunuyorum aldigim kisiyi aradim ve diger yavrularda'da ayni sorun varmis. Baytarin demesi cok hizli buyudugunden ileri geliyor. Kusura bakmayin ara sira kelime hatalari olabilir benim turkcem anca bu kadar. Suan bir haftadir yine topal geziyor benim Borat. selamlar esmeralda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #335 : 16 02 2010, 12:48:01 ÖS » |
|
Esmeralda Merhaba Gruba hoş geldin. Köpeğinizin sorununun çözülmesi için konusunda uzman bir veteriner hekime götürmelisiniz. Geçmiş olsun. Selamlar
Selam herkeze, Google'de dolasirken burasini buldum ve belki bana yardim edebilecek veya taviseylerde bulunacak birileri vardir diye dusundum. Benim 7 aylik kangalim var ama tek sorunum sag on pateninde bir sorun var. Topaliyor surekli ve oturdugu zaman pateni titiriyor, baytara goturdum film cektiler birsey goremiyorlar agri kesici veriyorlar. Acaba jenetikmi diye dusunuyorum aldigim kisiyi aradim ve diger yavrularda'da ayni sorun varmis. Baytarin demesi cok hizli buyudugunden ileri geliyor. Kusura bakmayin ara sira kelime hatalari olabilir benim turkcem anca bu kadar. Suan bir haftadir yine topal geziyor benim Borat. selamlar esmeralda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Esmeralda213
|
 |
« Yanıtla #336 : 17 02 2010, 09:11:57 ÖÖ » |
|
Uzman veterinerede goturdum birsey bulamiyorlar cok hizli buyuyor dediler. Yavru suan 7 aylik 45 kg geliyor ama aldigim yerden bir ara telefon geldi bana yavruda sorun varmi diye sordu cunku diger yavrularda'da ayni sorun varmis. Jenetik bir hastalik herhalde birdahada o kisiye ulasamadim. Acaba veterinerin dedigi gibi hizli buyuyor ondanmi oluyor ama sadece tek ayaginda rahatsizligi var digerlerinde hicbirsey yok. Birhafta suruyor gecmesi arasira agri kesici veriyorum Metacam onerdi veteriner.  cok uzuluyorum bu duruma.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #337 : 17 02 2010, 16:45:53 ÖS » |
|
Merhaba Hekiminizin önerilerine uymanız önemli.Yanlız bir şey dikkatimi çekti.Adını verdiğiniz ilaç sadece ağrı kesici değil.Antienflamatuar deiğimiz özelliğe de sahiptir.Bu tip iaçlar belibir sistematikle kullanılır.Başlangıç dozu vardır.Bir süre kullanılır,sonra doz azaltılarak devam edilir.Kullanım süreleri 10 günden kısa değildir genelde 2 haftadır.Anlatımınızdan böyle kullanmadığınız anlaşılıyor.Bu tip kullanıma karşın sorun geçmemiş ise bir ortopedist veya donanımlı bir hastaneye başvurmanız yerinde olur. Selamlar Uzman veterinerede goturdum birsey bulamiyorlar cok hizli buyuyor dediler. Yavru suan 7 aylik 45 kg geliyor ama aldigim yerden bir ara telefon geldi bana yavruda sorun varmi diye sordu cunku diger yavrularda'da ayni sorun varmis. Jenetik bir hastalik herhalde birdahada o kisiye ulasamadim. Acaba veterinerin dedigi gibi hizli buyuyor ondanmi oluyor ama sadece tek ayaginda rahatsizligi var digerlerinde hicbirsey yok. Birhafta suruyor gecmesi arasira agri kesici veriyorum Metacam onerdi veteriner.  cok uzuluyorum bu duruma.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Esmeralda213
|
 |
« Yanıtla #338 : 18 02 2010, 09:06:05 ÖÖ » |
|
Fazla detayli yazmiyorum herseyi ama metacami nasil kullanacagimi biliyorum yalniz migdeye zararli oldugunu biliyorum bu nedenle metacami pek vermek istemiyorum. Cunku Borat daha cok ufak. Ortophediye gittik, oda cok hizli buyudugu buradan ileri geldigini soyluyor. Ilginc olan sadece tek ayagi boyle olmasi diger ayaklari gayet cok iyi hic sorun yok. Agrisi olmadigi zaman cok enerji dolu bir kopek. Her gun yarim saat kosuyor tabii agrisi olmadigi zaman. Diger kardeslerinde'de bu rahatsizlik varmis.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #339 : 19 02 2010, 13:22:12 ÖS » |
|
Merhaba Konuştukça olay netleşiyor.Aslında siz biliyorsunuz... Kardeşlerinde de olduğunu söylüyorsunuz.demekki kalıtsal. Fazla detayli yazmiyorum herseyi ama metacami nasil kullanacagimi biliyorum yalniz migdeye zararli oldugunu biliyorum bu nedenle metacami pek vermek istemiyorum. Cunku Borat daha cok ufak. Ortophediye gittik, oda cok hizli buyudugu buradan ileri geldigini soyluyor. Ilginc olan sadece tek ayagi boyle olmasi diger ayaklari gayet cok iyi hic sorun yok. Agrisi olmadigi zaman cok enerji dolu bir kopek. Her gun yarim saat kosuyor tabii agrisi olmadigi zaman. Diger kardeslerinde'de bu rahatsizlik varmis.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaan1453
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #340 : 23 03 2010, 12:08:36 ÖS » |
|
İç parazit ve bit kene için hangi ilaçları kullanıyım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #341 : 23 03 2010, 12:12:06 ÖS » |
|
Merhaba Bu tip ilaçlar normal olarak vet.hek.reçetesi ile satılır.Bu nedenle olabildiğince ilaç adı kullanmak istemiyorum.Lokal veteriner hek,iminize danışırsanız size yardımcı olacaktır. Selamlar İç parazit ve bit kene için hangi ilaçları kullanıyım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zagor te-nay
zagor te-nay
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #342 : 27 03 2010, 08:29:47 ÖÖ » |
|
hocam , ic parazit tabletlerini her 10 kg.ma bir tablet olarak kullanıyoruz ya,bu tabletleri 70 kg lık bir kangala da 7 tablet olarak mı uygulamalıyız yoksa 4 ya da 5 tablet dostumuzun bünyesinde aynı sonucu verir mi..simdiden tesekurler saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #343 : 27 03 2010, 15:16:48 ÖS » |
|
Merhaba Bu ilaçlar 10 Kg canlı ağırlık için 1 tablet olacak şekilde üretilir.Birçok ilaç bir seferde 5 tabletten fazla kullanılmaz.Siz yinede kullandığınız ilacın önerilen doz şemasına bakın , böyle bir imkanınız yoksa 5 tabletten fazla vermeyin. Selamlar hocam , ic parazit tabletlerini her 10 kg.ma bir tablet olarak kullanıyoruz ya,bu tabletleri 70 kg lık bir kangala da 7 tablet olarak mı uygulamalıyız yoksa 4 ya da 5 tablet dostumuzun bünyesinde aynı sonucu verir mi..simdiden tesekurler saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serkanej
serkan
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #344 : 03 04 2010, 13:30:18 ÖS » |
|
Sağlık sorunuyla ilgili sayfanızda diğer arkadaşların sorunlarını ve cvplarınızı (bir kısmını) okudum. Arkadaşlardan bir tanesi aşı takvimini sormuş ve arada yapılabilecek diğer parazit kene ilaçları gb tedavilerden bahsetmiş ve karar olarak ek bir sayfa açılacağı beyan edilmiş. Ben böyle bir sayfayı göremedim.
Şu anda 45 günlük iki tane yavru kangalım var 1 hafta önce kangaldan getirdim (giresuna). İshal olmuştu Veterinere danıştığımda bana 45 günlükken karma aşıyla başlanması gerektiğini belirtti ama araştırmalarıma göre (internet forum gb) 2-2,5 hatta 3 aylıkken başlanması gerektiğini okuyorum. Şuan ishalleri geçti katı ama veriyorum ara öğünlerinde aşı yaptırmalımıyım yaptırmazsam ne zaman yaptırmam gerekli. Parazit ilacı kene veya benzeri durumların olmaması için önceden önlem almak istersek ne tür ilaçlar önerebilirsiniz. Yazarsanız sevinirim çünkü internetten temin etmeyi düşünüyorum. Kullanım şekillerinide belirtirseniz sevinirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|