* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
08 09 2010, 02:42:58 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
24211 Mesaj 18 Konu Gönderen: 1205 Üye
Son üye: Avşaroğlu
Ara:     Gelişmiş Arama
İnterneti daha hızlı dolaşmak ve aradığınıza hemen ulaşmak için FireFox kullanın
+  Kangal Forum
|-+  ACTIVE KENNEL Eğitim & Rehabilitasyon Merkezi Sorularınızı Yanıtlıyor
| |-+  Sağlık Sorularınız (Moderatör: activekennel)
| | |-+  Sağlık Sorularınız
« önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Sağlık Sorularınız  (Okunma Sayısı 65999 defa)
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #360 : 13 05 2010, 12:34:44 ÖS »

Merhaba
Bu amaçla köpeğinize özel ayakkabılar giydirebilirsiniz.Yine taban yastığı dediğimiz pati altlarını güçlendiren ithal kremler piyasada bulunabilir.Ya da badem yağı,bepanten gibi pomatlardan yararlanabilirsiniz.Çok anormal doğa koşulları veya buz,cam kırığı gibi nesnelerle temas olmadıkça kolay kolay hasarla karşılaşmazsınız.
Selamlar

Hocam selamlar,
Köpeklerin pati yastıkçıklarının  çatlamasını nasıl önleyebiliriz? Yoksa bu normal bir durum mu? Herhangi bir bakım var mıdır? Her ne kadar doğa yürüyüşleri yapsak ta sonuçta petrol asfaltlarda bolca yürüyoruz...saygılarımla.
mehmetemingülsoy
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #361 : 06 06 2010, 22:55:26 ÖS »

sayın active kennel benim köpeğin ayaklarında ve beslenmesinde problem var.yaş 1, kilo yaklaşık 45 50kg boy 77 erkek kangalım
var.ön ayakların yerden kalkarken acı duyuyor inliyerek ayağa kalkıyor.aşıların hepsini yaptırdım.kalsiyum takviyeside verdim
ama çözülmedi yinede bunun yanında yemek yemiyor.tavuk veriyorum günde tek öğün mama denedim birçok şeyi denedim sadece ayakta kalacak kadar yiyor kilo almıyor. yaşamak için yiyor denebilir. ayakalrına ve beslenmesine ne önerirsiniz.veterinerede götürdüm ama sonuç alamadım.çok zayıf lütfen yardım edermisiniz teşekkür ederim(sizden özür diliyorum ayrıca bana köpek geldiği
için sizden alacagım köpekten vazgectim kusura bakmayın)
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #362 : 07 06 2010, 11:42:39 ÖÖ »

Merhaba
Köpeğinizle ilgili anlattığınız sorundan fazlaca bir şey anlamadım.Çünkü ağrı birçok problemde olabilecek belirti.Bacaklarda deformasyon,incelme,şişlik,....değişiklikler belki fikir verebilir.Eklemlerinde sorun olabilir.
Bu nedenle önerim bacakların röntgenlerinin çekilmesi ve bir ortopedist tarafından muayenesi.

Bir de bu yazıyı okuyan bütün arkadaşlardan da ricam;Ne olur köpeklere gelişme dönemlerinde fazla kalsiyum vermeyin.
Selamlar

sayın active kennel benim köpeğin ayaklarında ve beslenmesinde problem var.yaş 1, kilo yaklaşık 45 50kg boy 77 erkek kangalım
var.ön ayakların yerden kalkarken acı duyuyor inliyerek ayağa kalkıyor.aşıların hepsini yaptırdım.kalsiyum takviyeside verdim
ama çözülmedi yinede bunun yanında yemek yemiyor.tavuk veriyorum günde tek öğün mama denedim birçok şeyi denedim sadece ayakta kalacak kadar yiyor kilo almıyor. yaşamak için yiyor denebilir. ayakalrına ve beslenmesine ne önerirsiniz.veterinerede götürdüm ama sonuç alamadım.çok zayıf lütfen yardım edermisiniz teşekkür ederim(sizden özür diliyorum ayrıca bana köpek geldiği
için sizden alacagım köpekten vazgectim kusura bakmayın)
bysmh
Yeni Üye
*

« Yanıtla #363 : 11 06 2010, 10:14:56 ÖÖ »

Herkeze merhaba

48 günlük göbekli erkek bir kangalım var Gülümseme fakat bazen böyle koşarken yada yürürken yan yan gidiyor bazende sanki durduğu yada kaşındığı yerde arka ayaklarından birisi titriyomuş gibi oluyo sizce bu bir sağlık sorunumudur yoksa ufak olduğu içinmi büyüdükçe geçermi acaba :S ?
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #364 : 11 06 2010, 11:45:50 ÖÖ »

Merhaba
Köpeğinizi güle güle büyütün.48 günlük bir yavru için anlattıklarınız normal.
Sevgili kangal dostları sizden bir racam olacak neolursunuz 7 haftadan önce yavru almayın.
Selamlar

Herkeze merhaba

48 günlük göbekli erkek bir kangalım var Gülümseme fakat bazen böyle koşarken yada yürürken yan yan gidiyor bazende sanki durduğu yada kaşındığı yerde arka ayaklarından birisi titriyomuş gibi oluyo sizce bu bir sağlık sorunumudur yoksa ufak olduğu içinmi büyüdükçe geçermi acaba :S ?
Yirmiİki
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #365 : 13 06 2010, 22:15:11 ÖS »

Merhabalar

Daha kısa sürede cevap alabilirim belki deyip konuyu burayada açmayı uygun gördüm.Anlayışları için forum yöneticilerine teşekür ediyorum.  Utandım

Soruma en kısa sürede cevap yazarsanız çok sevinirim.  Üzgün  4 Aylık Dişi bir kangal köpeğim var.Köpeğimin ön dişi kırılıp kökünden düşmüş.  Üzgün Köpeğimin dişi yeniden çıkar mı acaba  Ney Çıkarsa eğer bu ne kadar zaman alır  Ney Ve diş kendiliğinden çıkmazsa eğer bunun tıbbi olarak herhangi bir tedavisi var mı  Ney Bahsettiğim olay bu gün olduğu için veterinere götürme şansım olamadı.   Üzgün Veterinere götürmeden önce sizlere bir danışmak istedim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..  Göz kırpan
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #366 : 14 06 2010, 11:29:03 ÖÖ »

Merhaba
Köpekler 4 aylık olunca süt dişlerini kalıcı dişlerle değiştirirler.Sizin anlattığınız sanırım böyler bir duerum.
Selamlar

Merhabalar

Daha kısa sürede cevap alabilirim belki deyip konuyu burayada açmayı uygun gördüm.Anlayışları için forum yöneticilerine teşekür ediyorum.  Utandım

Soruma en kısa sürede cevap yazarsanız çok sevinirim.  Üzgün  4 Aylık Dişi bir kangal köpeğim var.Köpeğimin ön dişi kırılıp kökünden düşmüş.  Üzgün Köpeğimin dişi yeniden çıkar mı acaba  Ney Çıkarsa eğer bu ne kadar zaman alır  Ney Ve diş kendiliğinden çıkmazsa eğer bunun tıbbi olarak herhangi bir tedavisi var mı  Ney Bahsettiğim olay bu gün olduğu için veterinere götürme şansım olamadı.   Üzgün Veterinere götürmeden önce sizlere bir danışmak istedim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..  Göz kırpan

bysmh
Yeni Üye
*

« Yanıtla #367 : 17 06 2010, 11:36:41 ÖÖ »

Merhabalar 55 günlük erkek bir kangalım var. 4 gün önce ilk aşısını (karma) oldu. dün öğlen saatlerinde tavuk ciğeri kaynatıp suyuna da ekmek doğrayıp verdim hatta çok severek yediği için tabağını bitirince biraz daha ilave ettim onuda bitirdi . sonra akşam üstü ilk defa park a çıkardım orda iki tane köpekle oynadı tahminimce 7-8 aylık köpeklerdi sonra dönerken oynadığı köpeklerden birinin yediklerini kustuğunu gördüm . akşam eve döndükten sonra geç saatlerde bizimkinin keyfi kaçmaya sanki halsizleşmeye başladı akşam verdiğim yemeklere de dokunmadı bu sabahta çıkarttığımda böyle inler gibiydi kusmaya çalıştı ama böyle sarı su gibi bişi çıktı çok az sonra öğürmesine rağmen daha fazla kusamadı sora belki birz iyi gelir diye süt paparası yaptım ama onada dokunmadı acaba midesini falanmı bozdu ciğer yada dün akşam oynadığı kusan köpekten bir hastalıkmı kaptı acaba :S gençlik hastalığı falan gibi korkutucu hastalıklar aklıma geliyor korkuyorum acaba köpeğime ne olmuş olablir :S ??
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #368 : 17 06 2010, 15:49:18 ÖS »

Merhaba
Sorularınıza sondan başlayayım;"hastalık mı kaptı"? bilemiyorum.Amam şunu söyleyeyim;Köpekler aşıdan sonra en az 10 gün sokakğa çıkmamamlı hele bilinmedik köpeklerle oynamamalı....Çiğer dokunabilir.Yemeği az ve sık verin
Köpeğinizin sorunları devam ediyorsa beklemeden bir veteriner hekime götürün.
Selamlar

Merhabalar 55 günlük erkek bir kangalım var. 4 gün önce ilk aşısını (karma) oldu. dün öğlen saatlerinde tavuk ciğeri kaynatıp suyuna da ekmek doğrayıp verdim hatta çok severek yediği için tabağını bitirince biraz daha ilave ettim onuda bitirdi . sonra akşam üstü ilk defa park a çıkardım orda iki tane köpekle oynadı tahminimce 7-8 aylık köpeklerdi sonra dönerken oynadığı köpeklerden birinin yediklerini kustuğunu gördüm . akşam eve döndükten sonra geç saatlerde bizimkinin keyfi kaçmaya sanki halsizleşmeye başladı akşam verdiğim yemeklere de dokunmadı bu sabahta çıkarttığımda böyle inler gibiydi kusmaya çalıştı ama böyle sarı su gibi bişi çıktı çok az sonra öğürmesine rağmen daha fazla kusamadı sora belki birz iyi gelir diye süt paparası yaptım ama onada dokunmadı acaba midesini falanmı bozdu ciğer yada dün akşam oynadığı kusan köpekten bir hastalıkmı kaptı acaba :S gençlik hastalığı falan gibi korkutucu hastalıklar aklıma geliyor korkuyorum acaba köpeğime ne olmuş olablir :S ??
bysmh
Yeni Üye
*

« Yanıtla #369 : 17 06 2010, 16:26:52 ÖS »

Bide diğer korkum kalça çıkıklığı sanki arka ayaklarından bir tanesi paytak yamuk gibi basıyo acaba arkadan bi kaç resmini eklesem bir tahmin olanağı olabilirmi ?

activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #370 : 18 06 2010, 10:58:57 ÖÖ »

Merhaba
Kalça çokığı fotoğrafla anlaşılmaz.En erken 3.5 aylık olunca özel bir röntgen çekimi ile anlaşılabiliri.
selamlar

Bide diğer korkum kalça çıkıklığı sanki arka ayaklarından bir tanesi paytak yamuk gibi basıyo acaba arkadan bi kaç resmini eklesem bir tahmin olanağı olabilirmi ?

bysmh
Yeni Üye
*

« Yanıtla #371 : 18 06 2010, 11:10:10 ÖÖ »

O zaman 3.bucuk aylık oluncaya kadar beklicez yani şimdi çektirmenin bi anlamı yok. umarım değildir ya bazen yürürken  arka sağ ayağı topallıyor  bazende kalkarken  ilk başta arka ayakları paralel atıyor gibi sonra yürürken yada koşarken normale dönüyor , bazen  yatarken arka ayaklarını geriye doğru uzatarak yatıyor  paranoyak oldum iyice ya çok kafama takılıyor bu mevzu :S
« Son Düzenleme: 18 06 2010, 11:37:28 ÖÖ Gönderen: bysmh » Logged
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #372 : 18 06 2010, 12:15:11 ÖS »

Anlattıklarınız anormal şeylere benzemiyor...

O zaman 3.bucuk aylık oluncaya kadar beklicez yani şimdi çektirmenin bi anlamı yok. umarım değildir ya bazen yürürken  arka sağ ayağı topallıyor  bazende kalkarken  ilk başta arka ayakları paralel atıyor gibi sonra yürürken yada koşarken normale dönüyor , bazen  yatarken arka ayaklarını geriye doğru uzatarak yatıyor  paranoyak oldum iyice ya çok kafama takılıyor bu mevzu :S
bysmh
Yeni Üye
*

« Yanıtla #373 : 18 06 2010, 13:31:56 ÖS »

Neyse  çok teşekkürler.umarım anormal değildirler sağolun tekrardan.
serkanej
serkan
Yeni Üye
*

mavikuzgun@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #374 : 22 06 2010, 22:10:48 ÖS »

hocam merhaba,

ufak tefek sorunlar için sizi rahatsız ediyoruz ama size olan bir güven var o yüzden herşeyi size da-nışmak rahatlatıyor biraz. sorun sinek bu gün kulaklarının arka tarafında zede oluştuğunu farkettim sineklerin yaptığını düşünüyorum geçen hafta ilk defa yıkadım ve denize götürdüm ama sineklerden kurtuluş yok gibi önerebileceğiniz bişey varmı köpeğim 100 günlük
Sayfa: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.104 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu