|
ilhan
|
 |
« Yanıtla #255 : 13 10 2008, 15:54:36 ÖS » |
|
Zido öncelikle hoş geldin , anlattıkların uyuz başlangıcı gibi görünüyor. Uyuzada müdahale ya iğne ile içten , yada sulandırılarak banyo yaptırılan dış ilaçlarla olur. Tabiki bunun dozajlarınıda bir veternerin belirlemesi en sağlıklısı olacaktır. İlhan ÖZTÜRK HAYMANA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gazi
Yeni Üye
::G::A::Z::İ::
|
 |
« Yanıtla #256 : 17 10 2008, 23:59:43 ÖS » |
|
daha önce beslenme sorunlarında dilegetirdiğim bazı problerin akabinde bazı sorularım oluştu.köpeğim daha öncede dile getirdiğim gibi 8 yavrunun en büyüğü.iki arkadaş olarak ben en büyüğünü arakdaşım ise 2. yavruyu aldı.Başlangıçta bizimki gözle görülür derecede iriydi.Aradan bir ay geçti ve kangalları aynı yerde besleme kararı aldık.1 aylık zaman diliminde daha öncede belirttiğim gibi (ev yemekleri+yoğurt+süt+bisküvi) ile besledim.arkadaş ise kemik suyu ve yoğurtla beslemiş.Günde bir defaya mahsus şeker yalatmış.3 gün önce köpeği getirdiğinde şok oldum.Gözle görülür derecede o cılız köpek benim kangalımın boyunu geçmiş.Şu anda nick resmim 1 aylık fotoğrafı.İshal olması buna etken olabilir mi?Bundan sonra ne yapmalıyım?doğduğu ve diğer kangala oranla eski ölçülerie nasıl kavuşturabilirim? yardım ederseniz sevinirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gazi
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #257 : 18 10 2008, 00:05:30 ÖÖ » |
|
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 18 10 2008, 00:31:09 ÖÖ Gönderen: Gazi »
|
|
|
|
|
|
MEHMET4343
|
 |
« Yanıtla #258 : 18 10 2008, 00:46:26 ÖÖ » |
|
Arkadaşlar kemik suyu dediğimiz, büyük ve küçükbaş hayvanların kemiklerinin kaynatılarak elde edilen kemiksuyu mu yoksa başka alternatifi var mı, mesela petshoplardan da temin edebilirmiyiz? Ayrıca kemik tozunu da nerden temin edebilirim acaba?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
errorgoktug
göktug şen
En Aktif Üye Grubu

kral
|
 |
« Yanıtla #259 : 18 10 2008, 11:05:21 ÖÖ » |
|
Evet B.baş Ve K.baş hayvanların kemiklerinin kaynatılarak elde edilen su.Alternatifi;Ekmek,pilav vs..karıştırabilirsin.Benim bildigim kemik tozu büyük marketlerde satılıyor...
|
|
|
|
|
|
kRaL
|
|
|
Gazi
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #260 : 18 10 2008, 22:25:51 ÖS » |
|
daha önce beslenme sorunlarında dilegetirdiğim bazı problerin akabinde bazı sorularım oluştu.köpeğim daha öncede dile getirdiğim gibi 8 yavrunun en büyüğü.iki arkadaş olarak ben en büyüğünü arakdaşım ise 2. yavruyu aldı.Başlangıçta bizimki gözle görülür derecede iriydi.Aradan bir ay geçti ve kangalları aynı yerde besleme kararı aldık.1 aylık zaman diliminde daha öncede belirttiğim gibi (ev yemekleri+yoğurt+süt+bisküvi) ile besledim.arkadaş ise kemik suyu ve yoğurtla beslemiş.Günde bir defaya mahsus şeker yalatmış.3 gün önce köpeği getirdiğinde şok oldum.Gözle görülür derecede o cılız köpek benim kangalımın boyunu geçmiş.Şu anda nick resmim 1 aylık fotoğrafı.İshal olması buna etken olabilir mi?Bundan sonra ne yapmalıyım?doğduğu ve diğer kangala oranla eski ölçülerie nasıl kavuşturabilirim? yardım ederseniz sevinirim.
Güncellll
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
poyraz
|
 |
« Yanıtla #261 : 24 10 2008, 16:41:11 ÖS » |
|
iyi günle r hocam 30 40gün evvel 3yaşındaki dişikangalım zehirlendi yani ben öyle tahmin ediyorum hızlı hızlı soluyordu ve ayaktan düşmüştü koca niğdede köpeğe serum takıcak bitane veterine r bulamadım bi abimiz vardı veterine r oda il dışındaydı kendimiz telefond a öğrenip derialtına atropin yaptık...ama gözleri grmez oldu yanilk belirtilerde göz bebekleri buyumuştü ama tekrar eski halini almadı şu an aynı şekilde göz bebekleri buyumuş aziyette ve görmüyor .. iştahı sağlıgı çok iyi... hocam bu durumun düzelmesi için ne yapabiliriz düzelmezse yavru buyutebilirmi bu haliyle şimdiden teşekkür ediyorum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
volkan kangal
|
 |
« Yanıtla #262 : 26 10 2008, 03:53:13 ÖÖ » |
|
arkadaslar su donemde kopeklerimiz tuglerini dokmus bulunuyor ve yeni tuglenme donemine dogru ilerliyorlar simdi kopekleri cok iyi taramak lagzim ve son temizligi
|
|
|
|
|
|
geri donus
|
|
|
|
volkan kangal
|
 |
« Yanıtla #263 : 26 10 2008, 03:55:41 ÖÖ » |
|
kiminin kopekleri kuru soguk havada yasiyor ve taslik alanda kopeklerin patilerine bir melhem satilir bulunamazsa zeytin yagi olur az miktarda zeytin yagi patilerin derisi icin cok iyi gelir yumusatir ve deriyi yirtilmaz hale getirir
|
|
|
|
|
|
geri donus
|
|
|
|
volkan kangal
|
 |
« Yanıtla #264 : 30 10 2008, 10:58:50 ÖÖ » |
|
arkadaslar kopekleri tariyalim artik resimlerde savastan cikmis gibi kopekler var halbuki taranip bakimli bir kopek daha hos oluyor
|
|
|
|
|
|
geri donus
|
|
|
|
VOLKAN
|
 |
« Yanıtla #265 : 30 10 2008, 11:48:43 ÖÖ » |
|
Sayın Dr. Gürbüz Ertürk;
Sizin de burada olup bilgi verdiğinizi geç fark ettim. Bilgi akışı, deneyim, yorumlar tek kelimeyle muhteşem. İzin verirseniz size bir soru yöneltmek istiyorum.
Hem sitenizde hem gazeteleriniz dikkat ettim hep alman Kurdu var. Acaba diyorum Kangalların eğitim alması mümkün değilmidir.?
Gerçi kangalın özünde özgürlük vardır da. Benim şu an kangalım yok. Yaşam alanının oluşmadan almak istemedim. Şu anda 3500 m2 lik alana sahibim. Kangalı bir gün aldığımda kangaldan isteğim ve bu yönde çalışmasında katkı koyacağını umduğum Arama - kurtarma da eğitim aldırmak isteyeceğim.
Özellikle depremde en kaz altında kalan insanların kurtarılmasında büyük etken olmasını istiyorum. Şu anda Akut'a gönüllü olarak çalışma yapmak ve bunun eğitimlerine katılma süreci için çabalarım var.
Kangalın arama - kurtarmada etkili olması için eğitim verilebilir mi?
Sizleri bu forumda yazılarınızla destek verdiğiniz doyurucu bilgilerle forumdaki değerli arkadaşlarımızı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyor, saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #266 : 31 10 2008, 10:38:31 ÖÖ » |
|
Merhaba Aslında benim bir çok ırktan köpeğim var.Köpekler yaptıkları işlere göre sınıflandırılırlar.Her köpek ırkının yapacağı görevler sınırlıdır.Burada bir istisna var ki bu da Alman Çoban Köpeğidir.Bu ırk köpeklerin yapabildiği bütün görevleri yerine getirebiklen tek ırktır.Bu nedenle köpeklerimin çoğu bu ırktan ve bu şekilde öne çıkmış gibi gözüküyor.Ancak benim şu anki broşürümün önyüzünde ben ve eğitimdeki bir Kangal resmi var.(forum ana sayfada active kennel tanıtımı tıklarsanız görebilirsiniz)Ben eğitim merkezimde dobermandan çok kangal eğitiyorum. Kangal sürü gütmekte dünyanın en iyi köpeğidir.İyi bekçilik yapar.Diğer özel görevler için bir şey söylemek zor.Çünkü bunlar adı üzerinde özel görevler ve her köpeğin yapamayacağı şeyler.Örneğin bir arama kurtarma görevini her AÇK nın yapamayacağı gibi- yetenekli bir sokak köpeği yapabilirken-her kangal da yapar.Ancak kangalın burada bir dezavantajı var.İri olmak gibi... Selamlar Sayın Dr. Gürbüz Ertürk;
Sizin de burada olup bilgi verdiğinizi geç fark ettim. Bilgi akışı, deneyim, yorumlar tek kelimeyle muhteşem. İzin verirseniz size bir soru yöneltmek istiyorum.
Hem sitenizde hem gazeteleriniz dikkat ettim hep alman Kurdu var. Acaba diyorum Kangalların eğitim alması mümkün değilmidir.?
Gerçi kangalın özünde özgürlük vardır da. Benim şu an kangalım yok. Yaşam alanının oluşmadan almak istemedim. Şu anda 3500 m2 lik alana sahibim. Kangalı bir gün aldığımda kangaldan isteğim ve bu yönde çalışmasında katkı koyacağını umduğum Arama - kurtarma da eğitim aldırmak isteyeceğim.
Özellikle depremde en kaz altında kalan insanların kurtarılmasında büyük etken olmasını istiyorum. Şu anda Akut'a gönüllü olarak çalışma yapmak ve bunun eğitimlerine katılma süreci için çabalarım var.
Kangalın arama - kurtarmada etkili olması için eğitim verilebilir mi?
Sizleri bu forumda yazılarınızla destek verdiğiniz doyurucu bilgilerle forumdaki değerli arkadaşlarımızı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyor, saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 31 10 2008, 10:46:35 ÖÖ Gönderen: activekennel »
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #267 : 31 10 2008, 10:44:20 ÖÖ » |
|
Merhaba Öncelikle geçmiş olsun.Anlattığınız sorun göz içi basıncının artması ile ortaya çıkan bir hastalık olabilir.Ancak lütfen yanlış anlamayın olabilir diyorum.Kesin tanı için muayene olmasında yarar var.Oradaki hekimler yapamıyorsa Ankara Veteriner Fakültesi Cerrahi bölümünde göz hastalıkları ile ilgilene hocalarımız bakabilirler.Dilerseniz irtibat kurmanıza yardımcı olurum. Gündelik hayatını sürdürebildiğine göre yavru büyütebilir. Selamlar iyi günle r hocam 30 40gün evvel 3yaşındaki dişikangalım zehirlendi yani ben öyle tahmin ediyorum hızlı hızlı soluyordu ve ayaktan düşmüştü koca niğdede köpeğe serum takıcak bitane veterine r bulamadım bi abimiz vardı veterine r oda il dışındaydı kendimiz telefond a öğrenip derialtına atropin yaptık...ama gözleri grmez oldu yanilk belirtilerde göz bebekleri buyumuştü ama tekrar eski halini almadı şu an aynı şekilde göz bebekleri buyumuş aziyette ve görmüyor .. iştahı sağlıgı çok iyi... hocam bu durumun düzelmesi için ne yapabiliriz düzelmezse yavru buyutebilirmi bu haliyle şimdiden teşekkür ediyorum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VOLKAN
|
 |
« Yanıtla #268 : 04 11 2008, 12:54:42 ÖS » |
|
Sayın Dr. Gürbüz ERTÜRK;
Yanıtınız için öncelikle teşekkür ediyorum. İlgi yazınızda bahdesilen söz konusu kangal eğitimi hakkında sorum olacak. Kangalın hangi konuda eğitim alıyor?
Dezavantaj olarak iri olmanın dışında başka varmıdır? Szö konusu dezavantajdan ziyade önemli olan zekası ve arama - kurtarma işlemin yapabilirliğidir. Bu konuda açık yorumlarınız bekler, saygılar sunarım.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 05 11 2008, 17:18:41 ÖS Gönderen: activekennel »
|
|
|
|
|
|
activekennel
|
 |
« Yanıtla #269 : 05 11 2008, 17:16:42 ÖS » |
|
Merhaba itaat ve koruma eğitimleri hemen her kangala verilebilir.Bunun dışındaki özel eğitimler -arama kurtarma,bomba,narkotik-hangi köpek ırkı olur ise olsun özel yeteneği olan köpeklere verilir.Yani .... ırkından olan bir köpek bu işi mutlaka yapar gibi bir genelleme yapamayız.Bunlar özel görevlerdir ve bu işi yeteneği olan herhangibir köpek yapar.Gayet açık yazmaya çalışıyorum.Bir kangal veya bir AÇk veya bir GR ırkı köpeğin bu özel görevleri yapabilecek yeteneklerinin olması lazım.Bakarsınız sıradan bir sokak köpeği bu işi yapabilirken en "iyi "olarak düşünülen ırka ait bir köpek bunu yapamayabilir. Selamlar Sayın Dr. Gürbüz ERTÜRK;
Yanıtınız için öncelikle teşekkür ediyorum. İlgi yazınızda bahdesilen söz konusu kangal eğitimi hakkında sorum olacak. Kangalın hangi konuda eğitim alıyor?
Dezavantaj olarak iri olmanın dışında başka varmıdır? Szö konusu dezavantajdan ziyade önemli olan zekası ve arama - kurtarma işlemin yapabilirliğidir. Bu konuda açık yorumlarınız bekler, saygılar sunarım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|