* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
09 09 2010, 21:14:22 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
24219 Mesaj 18 Konu Gönderen: 1206 Üye
Son üye: ugrbck
Ara:     Gelişmiş Arama
İnterneti daha hızlı dolaşmak ve aradığınıza hemen ulaşmak için FireFox kullanın
+  Kangal Forum
|-+  ACTIVE KENNEL Eğitim & Rehabilitasyon Merkezi Sorularınızı Yanıtlıyor
| |-+  Sağlık Sorularınız (Moderatör: activekennel)
| | |-+  Sağlık Sorularınız
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 ... 26 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Sağlık Sorularınız  (Okunma Sayısı 66160 defa)
AnadoluKangal
Administrator
Üye

WWW E-Posta
« : 12 06 2007, 16:13:19 ÖS »

Hoşgeldiniz.
HalidBinVelid
Aktif Üye

H_Gksn@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #1 : 12 06 2007, 16:17:53 ÖS »

Öncelikle hoşgeldiniz.
Umarım uzun soluklu ve güzel bir birliktelik Olur.

Hem hoşgeldiniz demek hemde hemen ısınalım diye şu sıralar bilgi almaya çalıştığım bir konuda sizinde tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Sorun şu: 3 aylık kangalım aşırı tüy dökmeye başladı. Bana sürtündüğünde pantalonum tüyler yapışıyor. Bunun bu mevsimde normal olduğu bilgisini veren değerli kangal dostlarım oldu. Bu süreçte yapmam gereken neler vardır. Ne yapar isem köpeğim daha rahat ve kısa sürede bu tüy dökme işleminden kurtulur. Zaten son 1 haftadır sarı olan yumuşak tüyleri siyahlaşmaya ve sertleşmeye başlamıştı. Acaba o eski sarı ve yumuşak tüyleri geri gelecekmi yoksa renkmi değiştiriyor?

Sizden bu konuda yardım rica ediyorum

Tekrar aramıza hoşgeldiniz

Yaaa Nasip
Yaaa Kısmet
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #2 : 12 06 2007, 22:29:57 ÖS »

Merhaba,

Aranızda olmaktan son derece keyif almaktayım.Bilginin paylaşılması güzel bir şey diye düşünüyorum.Dilim döndüğünce sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.Bana bu olanağı tanıyan Kangal Forum yöneticilerine teşekkürler.Size de sıcak karşılamanızdan dolayı teşekkür ederim.
Sorunuzun yanıtına gelince;
Köpeğinizde mevsime bağlı tüy değiştirme durumu olduğunu tahmin ediyorum.Çünkü şikayetleriniz sadece tüylerinin dökülmesi ile ilgili(iştah,hareket,dışkılama vb konularda bir olumsuzluk veya değiişikliklerden söz etmiyorsunuz) şikayetiniz var. Bizim muhteşem ırkımız olan Kangallar da tüy değiştirme dönemi tüy yapılarından dolayı uzun sürebiliyor.Bu dönemde yardımcı olabilmek için düzenli olarak uygın bir metakl tarakla taranmaları gerekir.Egzersiz ve beslenmelerine özen gösterin.Bir tatlı kaşığı bira mayası ile her 10 kg canlı ağırlık iiçin 2.5 ml ayçiçek yağı karışımını günde bir kez verin.

Not:Tüy dökülmesine hormonlar,beslenme,gün ışığından yararlanma süresi,stres gibi bir çok faktör etki eder.

Mehmet Tamer EROĞLU
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 13 06 2007, 09:29:10 ÖÖ »

Hocam sizi aramızda görmekden çok mutluyuz.Hoşgeldiniz.

Hocamın söylediğine ilave olarak , kangallarda tüy dökülmesi diğer köpeklere göre biraz daha farklıdır.Diğer bir çok ırk belli dönemlerde tüy döküp diğer tüy zamanına kadar dökme yapmazlar.Ama kangallar tüy dökme dönemlerindeki yoğun dökülme haricinde de devamlı olarak azda olsa tüy dökerler.
Gökhan Saki
Üye
**

E-Posta
« Yanıtla #4 : 13 06 2007, 13:19:27 ÖS »

Foruma Hosgeldiniz Hocam
Benim 6 Aylik bir kangalim var suan 67 cm ve 33kg, 2hafta önce kilosu 36kg du bunu Senior- Light kurumamayla düsürdük. Hocam kangalimin ön Patileri disa dogru büyüyor, anne ve babasi cok iyi ve saglikli kangalar.Suan bir Beslenme sorunumuz var nasil yapsak bilemiyoruz, bazilari bol süt yumurta ve et ver diyorlar C-D Vitamini ile birlikte, bazisida Senior- Light mamayla katkisiz devam et diyorlar daha cabuk büyümemesi icin.
Sizce ne yapabilirim, cok iyi bakmanin bedeli ön Patilerin yamuk büyümesine neden oldu.
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #5 : 13 06 2007, 22:57:29 ÖS »

Merhaba,

Köpeğinizi önceden nasıl beslediğinizi bilmiyorum ama şu anki beslenme rejimini ne yazıkki onaylamıyorum.Çünkü verdiğiniz mama yaşlı köpeklerde kullanılan ve düşük enerjili,düşük proteinli ve mineral düzeyleri de düşük bir mama.Oysaki köpeğiniz gelişim çağında ve özellikle protein ve belli oranlarda mineral maddlere gereksinim duymakta.Böylesi bir beslenme rejimi ile köpeğiniz de çeşitli sorunlar çıkabilir.(Gelişim geriliği ,çeşitli kemik hastalıkları gibi)

Köpeğinize uygun olacak bir yavru maması ile beslemenizi öneririm.Burada dikkat edilecek şey köpeğin aşırı kilo almaması ve kemik gelişimini hızlandırmamak.Çünkü kilo iskelet sistemine binen aşırı yük demektir. -Bu durum her yaş için geçerli- Yavrularda en önemli şey kemik gelişimini hızlandırmamak.Bazı insanlar köpeği iri olsun(!) diye gereksiz kalsiyum kullanır ve kemik gelişimi hızlanır özellikle kalça problemleri ortaya çıkar .Kangallarda bu durum çok daha önemlidir.İst.Veteriner Fakültesinde yıllar önce kangalların kalça çıkığı hakkında bir araştırması yayınlanmıştı ve oran %30 du.Cidded yüksek bir oran.Bunun için uygun bir mama kullanın .Önerilen miktarlarda verin.Yeterli egzersiz yaptırın.Hekiminiz önermedikçe vitamin ve mineral takviyesi yapmayın.

"Patileri disa dogru büyüyor" yakınmanızı tam analayamadım ama bazan gelişim sürecinde normal olabilen(iri hayvanlar için ) bir durum da olabailir.Ama bir ortopedik sorundan söz ediyor da olabiliriz.Bu nedenle bence köpeğinizi bir veteriner hekime göstermeniz yerinde olur.
Selamlar.
besto
Administrator
En Aktif Üye Grubu

besto65@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #6 : 13 06 2007, 22:58:48 ÖS »

Sayın Hocam  formumuza hoş geldiniz. Bugüne dek kangallarımdaki sağlık problemlerini çözmek için kitabınızdan yararlanıyordum , çok işime yaradı. Bundan sonra form üyelerininde engin bilgilerinizden yararlanacak olması beni çok sevindirdi. Arkadaşlar ACTIVE KENNEL bugüne dek gördüğüm rehabilitasyon ve eğitim merkezlerinden çok farklı , ayrıcalıklı bir yer. Sitelerini ziyaret etmenizi, fırsat bulursanız misafirleri olmanızı öneririm. Tekrar hoş geldin ACTIVE KENNEL.

Anadolu Kangal Üretim Çiftliği
www.anadolukangal.net
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #7 : 13 06 2007, 23:08:46 ÖS »

Gökhan Bey,

Sorunuzu yanıtladıktan sonra farkettim bana bir de köpeğinizin resmini yollamışsınız.

Bu çerçevede yeterli egzersiz yaptırın ve normal beslemeye dönün .Bu görüntü büyüdükçe düzelir.
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #8 : 13 06 2007, 23:13:21 ÖS »

Beyazıt Bey,
Kitabımın işinize yaraması beni çok mutlu etti.Hakkımızdaki olumlu ve güzel düşüncelerinize teşekkür ederim.Uygun olan forum dostlarımızın ziyareti bize onur verir.
Selamlar.
Gökhan Saki
Üye
**

E-Posta
« Yanıtla #9 : 13 06 2007, 23:21:37 ÖS »

Hocam size tesekkür ederim,yanan ve cok üzülen yüregime soguk su serptiniz,
allah sizden razi olsun. Hemen yarindan itibaren önerdiginiz sekilde beslemeye devam edicegim.
Saygilar
Ali AYDOĞMUŞ
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 13 06 2007, 23:43:00 ÖS »

Hocam öncelikle foruma hoşgeldiniz. Sizinle daha güçlüyüz.

Yakın zamanda başımdan geçen ilginç bir hastalığı sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.

4 adet eniğime 45 gün civarı haşlanmış tavuk vermiştim. İlk başta erkek hastalandı.enikler annelerini emmeye devam ettikleri için bunun yedikleri yiyeceğe bağlı bir gıda zehirlenmesi olduğunu düşündüm. bu arada iki dişi eniği başka bir yere gönderdim. erkek enikte kusma ve ishal vardı fakat kanlı ishaldeki gibi kötü kokulu değildi. Enik bir hafta boyunca su ve anne sütünden başka bir besin almadı. yalnız enteresan olan kısmı zayıflamasına rağmen kuyruğu dik gezmekten ve bende kalan sağlam olan diğer kardeşi ile oynaşmaktan geri kalmadı. bir semptomda şiddetli ishale yakalan vakalarda görülen su kaybı bizim Tosun'da görülmedi. derisini çekip bıraktığımda hemen eski halini alıyordu. derken bir hafta sonunda düzeldi ama iştahsızlığı bir kaç gün daha devam etti. Tosun'un iyileşmesinden hemen sonra kızkardeşi Toprak aynı hastalığa yakalandı. oda 5. günden sonra eski haline döndü. bu arada başta başka bir yere yolladığımı söylediğim diğer iki enikte aynı hastalığa yakalanmış ama hızla iyileşmişler.

ben sınırlı bilgilerimle bunun gençlik hastalığının daha hafif bir formu olduğunu ve eniklerin anne sütü içtikleri için çabuk atlattığını düşündüm.

Bu konuyu eniklerin iyileşmiş olmalarına rağmen buraya taşımamın sebebi ilerisi için ek bilgi olmasıdır. ikinci sorum ise bu arada ki büyüme  kaybını nasıl telafi edebilirim.

İlgilendiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #11 : 14 06 2007, 12:09:19 ÖS »

Ali Bey Merhaba

Anlattığınız olay bir enfeksiyöz-bulaşıcı- hastalık olabilir.Çünkü bütün kardeşler bundan etkilenmiş.
Ama paraziter bir durum da akılda tutulmalıdır.Yavrular anne karnında iken ve anne sütü emerlerken askarit dediğimiz yuvarlak solucanları alırlar.Eğer uygun zamanlarda bu parazite yönelik ilaçlama yapılmaz ise
[yavru doğduktan 2-3 hafta sonra ilk doz takip eden 15 gün sonra ikinci doz ve yavru 6 aylık oluncaya kadar aydabirkez- anlattığınız olay benzeri durumlar görülebilir.Anlattığınız vakada antiparaziter ilaç kullanılmadı ise paraziter bir hastalık olma ihtimali yüksek.Düzelmiş olmaların da tek başına anne sütü yeterli olmayabilir.Enfeksiyöz hastalıklardaki ishallerde sıvı kaybı mutlaka vardır.

İkinci sorunuza gelince ,yavruları iyi besleyerek aradaki açığı kapatmaya çalışacaksınız.

Selamlar.
Ali AYDOĞMUŞ
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 14 06 2007, 13:12:02 ÖS »

Sayın hocam;

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Daha önceki yazımda parazit uygulamasından bahsetmeyi unutmuşum. ilki 1. ayda ve 43. günde olmak kaydıyla iki kez parazit ilacı verdim. Ve hayvanların dışkılarında parazit dökülmesine şahitlik ettim.

Sıvı kaybının az olması yorum ise; sıvı kaybı mutlaka vardı ama dediğim gibi serum uygulanmasını gerektirecek düzeyde değildi.

Tekrar teşekkür ederim
HalidBinVelid
Aktif Üye

H_Gksn@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #13 : 14 06 2007, 15:56:40 ÖS »

bir sorum olacak.

BAyer firmasının ADVANTİX adlı ilacını yada bunun görevini görecek bir ilacı eczaneden bulabilirmiyim. köpeğim çok kaşınmaya başladı. tüy dökümüde var aslında ama. havalar ısınmaya başladı advantix kullanmamı önerdiler
acil cevap verirseniz sevinirim

Yaaa Nasip
Yaaa Kısmet
activekennel
Moderator
En Aktif Üye Grubu

WWW E-Posta
« Yanıtla #14 : 14 06 2007, 17:16:07 ÖS »

Bulunduğunuz yerdeki eczaneler veteriner ilaçlarını satıyorlarsa bulmanız mümkün.Size yakın serbest çalışan veteriner hekim varsa oradan da temin edebilirsiniz.
Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 ... 26 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.1 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu