|
poyraz
|
 |
« Yanıtla #330 : 25 11 2008, 20:33:25 ÖS » |
|
arkadaşlar unutmadan yukardaki anlatığımeniklerle berabe r aldığım dişimle deli sarıadındaki köpeğimi çiftleştirmiştim ve ayazım dünyaya geldi.. elbebek gülbebek buyuttüm şimdi tam istediğim gibi allaha çok şükür zarar etmedim arkadaşlar fotoğraflar bölümüne ayazın resmini koymuştum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
volkan kangal
|
 |
« Yanıtla #331 : 26 11 2008, 05:28:14 ÖÖ » |
|
guzel kardesim yapmayin kangal bir kopektir ve oda yorulur bazi kangallar surunun pesinden gitmez her suruye gideni kangal yapmayin ne olur birakin bu isleri guzel kardesim
bir safkan kangallinda cani var yorulma sebebi var gitmeme sebebi var ne olur
|
|
|
|
|
|
geri donus
|
|
|
VaGaBoNd
aLi
En Aktif Üye Grubu

Böyle gelmiş böyle gidecek korkarım vallah..
|
 |
« Yanıtla #332 : 26 11 2008, 12:45:21 ÖS » |
|
Tabiki kangal yorulur yorulmaz değil. Sürü peşinde de zevk alır çünki doğal ortamıdır. Fakat kangal yorulmaz kelimesi yanlış olmuş Kangal yorulur ama sürüsüne ve sahibine sadık olduğu için görevi icabında sürünün peşini bırakmaz.. Sizlerde bilirsiniz bunun bir çok örneği vardır sadıklığı konusunda.
|
|
|
|
|
|
Önümde Irzına Geçseler, Bi Sigara Yakar Sıraya Girerim... !
|
|
|
errorgoktug
göktug şen
En Aktif Üye Grubu

kral
|
 |
« Yanıtla #333 : 26 11 2008, 16:04:54 ÖS » |
|
Öyle bi yorulurki...Ey gidi öyle şeymi olurmus...Oda bi canlı ya..Abartmayalım lütfen.
|
|
|
|
|
|
kRaL
|
|
|
|
MCHT
|
 |
« Yanıtla #334 : 26 11 2008, 19:11:52 ÖS » |
|
ilk kangalım olan karabaş sürüye gitme konusunda o kadar isteksizdi ki,kafası eserse gelir esmezse gelmezdi dağa.güzellikle de götürsem dve döve de götürsem canı istemedimi bi yolunu bulur kaçardı.bu konuda forumdan da çok yardım aldım ama bi türlü başaramamıştım.O bi kangaldı ama sürüye gitmeyi pek sevmiyodu. Şimdiki eniklerine tedbiri baştan aldım.2 aylıktan itibaren eğitimlerine başladım.kaçmalarına pek fırsat vermedim.Çok şükür şimdi onlar tam ibirer çoban.Anaları gibi değiller
|
|
|
|
|
|
RoCKSTaR_
|
|
|
ali küpeli58
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #335 : 27 11 2008, 15:48:49 ÖS » |
|
ilk kangalım olan karabaş sürüye gitme konusunda o kadar isteksizdi ki,kafası eserse gelir esmezse gelmezdi dağa.güzellikle de götürsem dve döve de götürsem canı istemedimi bi yolunu bulur kaçardı.bu konuda forumdan da çok yardım aldım ama bi türlü başaramamıştım.O bi kangaldı ama sürüye gitmeyi pek sevmiyodu. Şimdiki eniklerine tedbiri baştan aldım.2 aylıktan itibaren eğitimlerine başladım.kaçmalarına pek fırsat vermedim.Çok şükür şimdi onlar tam ibirer çoban.Anaları gibi değiller
mücahit kardeşim ne kadar doğrudur bilmem ama bizde zorla davara giden it sürüye kurt grtirir derler naçizane tavsiyem sürüye gitmeyen köpeğe yemeğini verme ne zaman ki kalkıp sürüyle birlikte dağa gitti dağda karnını doyur karnı doyar doymaz eve kaçacaktır eve kaçtığında ceza olarak tekrar aç bırak.onlara ancak sürüye gittiklerinde karınlarını doyurabileceklerini öğret hoşçakal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
poyraz
|
 |
« Yanıtla #336 : 27 11 2008, 16:31:34 ÖS » |
|
abey ben denedim gördüm safkan köpekle kırmayı berabe r buyuttük yediğimiz kazık sonucunda saf olan köpeğm davar diye ölürdü.zincirden çözmedimmi çenilerdi diğeri isteksiz isteksiz giderdi saf olan köpeğim davarın peşind e durmadan koşardı gezerdi davşan kovalardı diğeri öYlesine gelirdi.VE KIRMA OLANA RTIK GİTMİYORT KAÇIP KAÇIP GELİYOR ben çok denedim ve gördüm davara gidişinden anlarım kangalmı kırmamı olduğunu kardeşim nediyen desin.. şu an bi güdüğüm var 7 8 yaşında bi köpek açmış tokmuş aramaz davar yürüyünce yürür durunca durur öle biköpek .. biz kendimiz davarcıyız denedik beyler öle konusuyoruz.. 1,5 yaşına kadar karabaş dişimizi evde zincirde buyuttük davara saldığımız vakit hiç yabancılık çekmedi görevini başarıyla yerine getirdi şimdi kızanlamasını bekliyoz herkes bildiği gibi hareket etmekte serbest arkadaşlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ali küpeli58
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #337 : 27 11 2008, 16:50:23 ÖS » |
|
poyraz gardaş bizde davarcılığın yergini değil yorgunuyuz bizde denedik gördük anlatıyok sen beni anlamadın galiba ne yazmışım iyi oku zorla davara giden it sürüye kurt getirir demişim benim davar besleyip beslemediğimi biliyormusun yada benim yanlış söylediğim sonucuna nerden vardın anlayamadım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ali küpeli58
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #338 : 27 11 2008, 16:52:56 ÖS » |
|
ayrıca madem çok anlıyordun niye kırma köpeği sana kakalayabildiler buda ayrı bir mevzu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VaGaBoNd
aLi
En Aktif Üye Grubu

Böyle gelmiş böyle gidecek korkarım vallah..
|
 |
« Yanıtla #339 : 27 11 2008, 20:20:56 ÖS » |
|
Herkes sevgi ve saygı ortamında görüşlerini belirtmiş. Ama gelelim poyraz arkadaşımızın yorumu resmen siz ne derseniz deyin benim bildiğim doğrudur anlamında.. Ve birazda olsa yazısında sertlik hissettirdi hemen kendini... Sayın poyraz; Aliküpeli abimiz çok güzel bi cevap vermiş madem o kadar bilgi sahibisiniz bizim düşücelerimize bile saygı duymayacak şekilde cevap veriyosunuz.. Niçin kırma bi yavruyu saf diye aldınız...?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 28 11 2008, 13:36:45 ÖS Gönderen: VaGaBoNd »
|
|
Önümde Irzına Geçseler, Bi Sigara Yakar Sıraya Girerim... !
|
|
|
errorgoktug
göktug şen
En Aktif Üye Grubu

kral
|
 |
« Yanıtla #340 : 28 11 2008, 13:29:48 ÖS » |
|
Ortalık kızışmış...
|
|
|
|
|
|
kRaL
|
|
|
|
MCHT
|
 |
« Yanıtla #341 : 28 11 2008, 15:29:30 ÖS » |
|
ayrıca madem çok anlıyordun niye kırma köpeği sana kakalayabildiler buda ayrı bir mevzu.
OfffFF be ..! lafa bak.  Walla bu lafı ben yemek istemezdim  bu arada ali abi senin dediklerini de denedim karabaşı sürüye götürmek için.! yaşına gitmişti aklı eriyordu artık.Neyin ne olduğunu anlayıp sürüye gitmeye başlamıştı ki.... Öldü  Ama eniklerinde bunları küçüklükten uyguladım.onlarda bi sorun yok.hep sürüyle beraberler.
|
|
|
|
|
|
RoCKSTaR_
|
|
|
ali küpeli58
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #342 : 29 11 2008, 12:21:31 ÖS » |
|
arkadaşlar kalp kırmak hiç tarzım olmadığı halde poyraz kardeşimize karşı biraz sert cevap vermişim kırdımsa özür dilerim ancak bunun kendisinin tarzına karşı bir tepki olduğunu bilmesini isterim.Biz koyunculuk yaptığımız dönemde kırma köpekle hiç çalışmadık o yüzden kırma köpeklerin davranış tarzını bilmem benim mücahit kardeşe tavsiyem safkan kangal içindir.Ama ben koyuna gidip gitmediğine bakıp bu safkandır yada kırmadır diyebilecek kadar uzman değilim.Hayvanın dış görünüşünden ben kırmayım diye bağırmıyorsa bunu anlayamam hoş vakitler geçirmeniz dileğiyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
errorgoktug
göktug şen
En Aktif Üye Grubu

kral
|
 |
« Yanıtla #343 : 29 11 2008, 16:03:50 ÖS » |
|
O zaman kırma it yarın öbürgün koyunlarıda boğar.  :Dhaha
|
|
|
|
|
|
kRaL
|
|
|
|
poyraz
|
 |
« Yanıtla #344 : 29 11 2008, 19:32:30 ÖS » |
|
arkadaşlar maksadım kimseye sert davranmak kalp kırmak değil..ali küpeli arkadaşım sözüm size değil yanlış anlamayın lütfen hepimiz kangal aşığıyız oyuzden böyle güzel bir forumda toplanıyoruz... kırma yavruyu nasıl aldığıma gelince adamı sevip sayıyordum arkaşlar daha evveldend e tanışmışlığımız vardı.45 yaşındabiri yani silerde görseniz lafına bakınc a bayya bir herif sanarsınız Enikleride anasınınaltında gördümm öle kara verdim kırma yavruda içinin en güzel yavrularından birsiydi kendimiz yalan sölemediğimiz için herkesi kendimiz gibi ssanıyorduk..aldık gedlik beyler enikleri ve analarını nebilelim dişinin altına başka köpeğin yavrusunu attıklarınıççbesledik büyüttük büyüyünce ne olduğu meydana çıktı... burda suç benimmi beyle r abimiz dediğimiz birisi şerefsizlik yaptıysa kabahat bizimmi. zor bela para biriktirmişiz davar güttüğümüz için iyisini belemek istemişiz bu suçsa bende suçluyum arkadaşlar ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|